Wilmore pisze:Chyba nie do końca rozumiesz, o co mi chodzi - Smuda nigdy nie będzie w stanie zdziałać z piłkarzami takich cudów, jak Leo - chodzi mi o indywidualne postępy, jak Matusiak czy Bronowicki. Smudy na to nie stać.
Już to raz pisałem Matusiak miał świetna formę przed MŚ w Niemczech. Tylko jego osoba wzbudzała taka sama krytykę jak Jelenia, Dudki i Brożka, na których Janas się zdecydował na przekór mediom.Wilmore pisze:Nie, to prawda. To właśnie odróżnia Ciebie - kibica - ode mnie - siedzącego w tym światku trochę bardziej na poważnie. Matusiaka przełamał Leo, Lenczyk był najistotniejszym z jego trenerów klubowych, ale to wcale nie było tak, że on go stworzył. Nawet Matusiak to potwierdzał. Brednie, że to tylko zasługa Lenczyka, że Matusiak grał, jak grał, to zwyczajne brednie, nic więcej.
Nic nie zostało po kadrze Leo. koniec, kropka. Taktycznych umiejetnościach Leo się nie wypowiadam, za mnie zrobili to Saganowski z Lewandowskim na prawym skrzydle, Wawrzyniak na 4 pozycjach, Krzyniu na lewej stronie defensywy itp...
Do nazwisk Smudy mozna się czepiać, bo to, że na przestrzeni 6- miechów dwóch selekcjonerów bierze do kadry Iwańskiego to jest [k****] kpina. Wiadomo nazbierać 20 z polskiej ligi i brać ich lać Azjatów to nie jest łatwa sprawa, ale be przesady, skoro nie ma takich 20 to lepiej brać zamiast Maciusia jakiegoś 19-20 latka, który jakoś wyróżnia się w Ekstraklasie. Młodych jakoś zawsze można usprawiedliwić.
Tosika osobę popieram, ale on wyglądał dobrze w polskiej lidze w zakończonej rundzie na prawej obronie i tam powinien być sprawdzany. Zamiast Nowaka mogli zrobić konkurs i zabrać ze sobą jakiegoś kibica.
Jednak nie o tym chciałem. Polska zagra z Hiszpania(podobno pewne) przed MŚ, takie coś mi odpowiada, miło zobaczyć jakiś mecz z udziałem dobrej drużyny. Polacy oczywiście będą po sezonie, więc patrząc na to, że to może ostatni mecz Hiszpanów to dostaną taki wpierdal jakiego dawno nie otrzymali i tu nie chodzi mi o wynik. Będzie pewnie śmiesznie, ale chodzi o to, że jak już dostawać to właśnie od takich ekip.
Tak sobie przypominając kiedy Polacy ostatnio grali z taka topową reprezentacją...