Już Ci mówię :Inferno pisze:Asteniu jakim składem Atletico wyjdzie dzisiaj na rewanżowe spotkanie w CdR? W pierwszym spotkaniu rozbiliście Racing a nadchodzi prestiżowy mecz z Barceloną. Z drugiej strony wydaje się że to właśnie CdR w tym sezonie jest dla was najistotniejsze... Pytam bo dosyć ciekawe kursy są na to spotkanie.
De Gea - Ujfaluši, Perea, Álvaro Domínguez, Antonio López - Assunção, Tiago, Valera, Jurado, Reyes - Kun Agüero.
Najprawdopodobniej w 57 minucie za Tiago wejdzie Raul Garcia, w 65 za Reyes'a wejdzie Simao, a w 63 za Aguero wejdzie Ibrahima. Polecam obstawić remis do przerwy i wygraną Racingu, a dla grających w bukach internetowych live, proponuje w 88 minucie za cały hajs jaki macie postawić na Racing (biorę 10 % od uzyskanych zysków). Jeżeli chodzi o wynik to stawiam 3-2 dla gospodarzy. Coś jeszcze ?
No i jest finał Copa del Rey , pierwsza szansa dla Atletico na zdobycie czegoś od 2000 roku kiedy to w finale CdR ograł nas Espanyol 1-2. Rok wcześniej także doszliśmy do finału, gdzie zmiażdżyła nas Valencia 0-3. Tegoroczny finał odbędzie się na Estadio Santiago Bernabeu, czyli stadion Real'u będzie gościł dwa finały, bowiem także finał LM ma zostać tam rozegrany. Trochę mnie to denerwuje, bowiem wcześniej wzięto pod uwagę trzy areny, czyli Vicente Calderon, Sanchez Pizujan oraz Mestalla i nie wiem dlaczego na stadionie Valencii nie odbędzie się finał. Mam nadzieje że kibice Atletico nie zbojkotują tego spotkania, bo o ile mi wiadomo to tylko jedno ugrupowanie kibicowskie Atletico chodzi na SB, a reszta bojkotuje stadion Realu.
Chyba można już śmiało powiedzieć że Atletico ma zagwarantowany udział w Lidze Europejskiej w przyszłym sezonie, bowiem wątpię aby Sevilla zajęła niższe miejsce niż szóste, jednak zdecydowanie trzeba powalczyć o wygranie w Copa del Rey i 10 triumf w tych rozgrywkach.
Teraz odpoczynek od CdR. W lidze Atletico chyba już przestało walczyć (a szkoda, bo jeszcze 2-3 kolejki temu była realna szansa na dogonienie 4 Mallorki) tak więc skupi się chyba na LE. Nie wiem czy wolałbym wygranie LE czy zajęcie 3-4 miejsca w PD.