#7 Plymouth-Swansea 2 2,20
Tym razem do typowania wybrałem mecz przedostatniego Plymouth z czwartą Swansea. Goście są w świetnej formie, nie przegrali meczu od 12 grudnia ubiegłego roku. Od tamtej pory zanotowali 4 wygrane i 5 remisów. Ostatnie 3 mecze to dwa zwycięstwa i remis z liderującym Newcastle. Trzeba dodać, że remis dość niesprawiedliwy. Swansea była lepszą drużyną tamtego wieczoru a Newcastle uratowało punkt w 87 minucie meczu. Plymouth natomiast w ostatnich 10 meczach grało bezkompromisowo notując 4 wygrane i 6 porażek. Ostatnio po serii 3 przegranych wygrali na wyjeździe z wyżej notowanym Barnsley. Myślę jednak, że Swansea poradzi sobie z Plymouth, bo będzie jej zależało na odrabianiu straty do Nottingham, które jutro może zgubić punkty w meczu z Sheffield.
#8 Bayern-Fiorentina (+1) 1 2,40
Środowy mecz Ligi Mistrzów. Bayern złapał już jakiś czas temu wiatr w żagle i w lidze wygrał 9 (!) ostatnich meczów, w tym z Bremą, Wolfsburgiem i Borussią Dortmund. Ostatnia porażka przydarzyła się Bawarczykom we wrześniu ubiegłego roku. Fiorentina od jakiegoś czasu bardzo zawodzi. Ostatnie 11 meczów w ich wykonaniu to 3 wygrane (ze słabymi Sieną i Atalantą oraz z Bari), remis z Cagliari i aż 8 porażek z czego 4 w ostatnich 5 meczach). Różnica poziomów jakie prezentują obydwie drużyny powinna być widoczna wyraźnie i sądzę, że Bayern nie będzie miał problemów z wbiciem co najmniej dwóch bramek więcej od Violi.
Kursy brałem z pdf`a dostępnego na stronie STS. W ofercie na samej stronie jeszcze nie widzę tych meczów-zobaczę jeszcze jutro a jeśli kursy będą inne to poproszę o ich zmianę w wątku organizacyjnym, żeby nie edytować tego posta.