Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
jordan20
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 16

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post autor: jordan20 » 19 lut 2010, 11:47

chcialbym poruszyc pare kwestii zwiazanych z iniesta-dla mnie to swoisty troche negatywny fenomen strzelecki-to jego statystyki z tego sezonu
http://soccernet.espn.go.com/players/st ... 66&cc=5739

29 wystepow,4 asysty i UWAGA 0 goli
obserwator z zewnatrz patrzac na jego boiskowa pozycje (ofensywny pomocnik) uzna te osiagniecia za slabiutkie
to jednak tylko czesc prawdy,bo :
- po pierwsze w barcelonie ma kto strzelac gole
- a po drugie jego rola w zespole nie wymaga strzelania bramek,ma on kreowac akcje,przyspieszac,zwalniac gre,umiejetnie regulowac tempo gry a z tych rzeczy wywiazuje sie fantastycznie

jednak od piatego gracza w plebiscycie FF,mozna wymagac tych 7,8 goli na sezon

i powiazania z nim kwestia ewentualnego przyjscia cesca...
Jesli nie przyjdzie zaden nowy lewy napastnik (w co raczej i tak watpie),to iniesta wiekszosc nastepnego sezonu zagra na lewym ataku,gdzie gra o wiele gorzej niz w srodku a i pozytku statystycznego (gole,asysty) z niego tam niewiele,poniewaz fabregas lawki grzac nie przyjdzie
jestem wiec zdania,ze priorytem na letnie okienko powinien byc bramkostrzelny,przebojowy,szybki prawonozny lewy napastnik (ribery,aguero)
poniewaz przyjscie takiego silvy spowoduje,ze na skrzydle znowu bedzie gral taki klon iniesty -swietny technicznie,kreatywny ale nie dajacy efektow bramkowych zawodnik

co do cesca,to w mojej opinii powinno sie poczekac jeszcze rok na jego przyjscie -xavi bedzie juz starszy a przede wszytskim dac w o wiele wiekszym stopniu wykazac sie thiago alcantarze i jonathanowi dos santosowi,poniewaz to co pokazali w tym sezonie daje duze nadzieje na ich dalszy rozwoj i dobra gre

przyjscie cesca skutecznie zablokuje ich rozwoj i widzac swoje male szanse na gre,mysle ,ze conajmniej jeden z nich zdecyduje sie odejsc,a beda z nich ludzie !

Wróć do „Hiszpania”