AFC Ajax (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 2

Post autor: Loczek » 23 mar 2005, 7:39

mathiasek12 pisze:liga holenderska mnie rozbraja praktycznie co sezon tutulem mistrza wymienia sie psv z ajaxem a czasem wlancza sie jakas 3 druzyna np.alkmar,herenven,feyenord
Widać, znasz się na lidze holenderskiej tyle, co przeciętny zjadacz chleba na statkach kosmicznych.
AZ Alkmaar - Mistrzostwo Holandii 1981, Puchar Holandii 1978,81,82
SC Heerenven nigdy takowego tytułu nie zdobyło, bo do ekstraklasy awansowało dopiero w 1990 roku. Piłkarze tego klubu zawsze walczą albo o utrzymanie się w środku tabeli, albo delikatnie łaskoczą czołówkę.
Feyenoord Rotterdam pewnie został wymieniony przez Ciebie tylko ze względu na to, że ten klub znasz.
Mnie rozbraja nie eredivisie, ale poziom takich wypowiedzi. No ale cóż, nie na każdym człowiek się zna. Tylko po co takie komentarze nieuzasadnione?
Amsterdam ArenA w tym sezonie nie ma zawodnika na miarę Patricka Kluverta, czy Zlatana Ibrahimovica. Wszyscy piłkarze grają na podobnym poziomie, a skuteczność jest porażająca. Oto tabela strzelców klubu:
Mauro Rosales 5
Julien Escudé 5
Wesley Sneijder 5
Ryan Babel 5
Rafael van der Vaart 4
Nourdin Boukhari 4
Maxwell 3
Yannis Anastasiou 3
Zlatan Ibrahimovic 3
Steven Pienaar 2
Tom de Mul 1
de Jong Nigel 1
Tomás Galásek 1
Nicolae Mitea 1
Wesley Sonck 1
Daniël de Ridder 1
Johnny Heitinga 1
Angelos Charisteas 1
Zdenek Grygera 1
Hedwiges Maduro 1
Widać, transfery chybione o kilometr. Podawano do prasy, że do klubu mają dołączyć Polacy. Podawano też, że kolos Koller będzie dreptał po boisku. Zamiast tego mamy wybuchową mieszankę wzajemnie uzupełniających się piłkarzy, którzy prezentują taki sam poziom, a strzelać bramek nie potrafią. Klub zaprzepaścił szansę osiągnięcia czegokolwiek w tym sezonie, co potwierdza moje słowa. Trenera już zmieniono. Gdzie są pieniądze za Soncka i Ibrahimowica? Oby w przyszłym sezonie Ajax odbudował swą renomę.

Wróć do „Piłka nożna na świecie”