Re: Udinese

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Re: Udinese

Post autor: (L)oczkerson » 21 lut 2010, 15:58

Dla mnie też to dobra decyzja, bo zwolnienie Marino uważałem za błąd i zresztą mnie ono zdziwiło. Inna sprawa, że ruch w stylu Zampariniego w Palermo, który przez kilka sezonów potrafił zatrudniać Guidolina 4 razy, co chwały zarządowi nie przynosi. Ale ostatecznie zawsze to lepiej jak ktoś potrafi zauważyć swój błąd, nawet jeśli po czasie.
Natomiast ten sezon dla Udine rzeczywiście przykry. W ostatnich latach mimo braku potencjału finansowego zawsze drużynie udawało się utrzymać poziom na miarę gry w Uefa. Zawsze ktoś ciekawy i kompletnie nieznany potrafił wyskoczyć i zacząć grać na wysokim poziomie Zapata, Inler, Handanovic, D'Agostino, Asamoah i sprzedawani zawodnicy byli zastępowani. Tyle, że teraz Quagliarelli nie ma kto zastąpić, bo Floro Flores że jest przeciętny było wiadomo już dawno, a ściągnięty Corradi to emeryt. I szkoda straszna bo Di Natale z Quagliarellą bardzo fajnie współpracowali i tego wyraźnie brakuje. Podobnie jak dobrego d'Agostino. Poziom paru zespołów co sezon się podnosi i taki tego skutek. Choć nie wierzę w to by Udine mogło spaść, to jednak zespół z innej półki niż nie tylko Siena i Atalanta, ale i Catania Livorno czy Bologna. Jeśli jakaś większa marka ma spaść, to raczej bym nominował Lazio, gdzie jest większy bałagan i więcej problemów niż w Udine

Wróć do „Włochy”