Przecież to było wiadomo, że Gattuso dostanie powołanie, bo Lippi go ceni. Sytuacja jak dla mnie podobna jak z Pirlo - cały sezon nie gra, albo gra słabo, żeby pojechać i zagrać doskonały turniej pod wodzą Lippiego.
Tym więcej za takim scenariuszem przemawia, że dla niektórych to będzie ostatnia szansa na grę w kadrze (Pirlo i Gattuso u nowego selekcjonera nie zaistnieją w takiej dyspozycji), więc będą grać na 150%.
Ostatnio nie przyglądałem się Serie A prawie wcale poza Milanem, więc nie mam pełnego spojrzenia na sytuację, jak kiedyś, brak Nesty jest jakby oczywisty, ale czy naprawdę nie ma lepszych środkowych (na dzień dzisiejszy) od Cannavaro i Legrottaglie? O ile ten pierwszy to postać i zrozumieć go mogę, o tyle drugi obrońca Juventusu jakoś mi w kadrze nie pasuje. Albo inaczej - pasuje mi do tej kadry równie mocno co Pepe.
Żal Antoniniego, w obecnej formie przy takich rywalach spokojnie mógłby powalczyć o miejsce w kadrze na mundial. Brak powołania na ten mecz może mu uniemożliwić wyjazd.
Cieszą mnie strasznie powołania dla Borriello i Bonery, należały się, pomimo tego, że przecież Bonera się długo leczył.