To Twoje warunki, ja o nich nic nie wspominałem. Ja nie mówię o zawodniku koniecznie o takiej specyfikacji jak Tiago, bo Atletico równie dobrze może grać defensywnym i ofensywnym pomocnikiem w środku. Oczywiście jako numer jeden także mam na myśli Javi Martinez'a. Kosztować on może nawet więcej niż napisałeś, jednak Athletic Bilbao jest zainteresowane Raul'em Garcią (ponoć jako zastępca odchodzącego Javi Martinez'a) tak więc wymiana + dopłata mile widziane. To stworzy więcej szansy do gry dla Camacho i Koke. Chętnie także widział bym w miejsce Tiago Sergio Canales'a, ale on już chyba zaklepany przez Real. Można by było także pomyśleć o Santi Cazorli, choć jego cena także podobna będzie do tej za Javi Martinez'a. Jeszcze jeszcze Mario Suarez którego Atletico może odkupić za 1,8 mln lub 2,7 mln euro, a wychowanek Atletico ma za sobą bardzo dobry sezon w Mallorce i w sumie chciałbym go ponownie zobaczyć w Atletico. W sumie równie dobrze Atletico mogło by dać 8 mln euro + Raul'a Garcię za Javi Martinez'a i do tego kupić jeszcze Mario Suarez'a. Wówczas środek boiska wyglądał by naprawdę nieźle i dość młodo + doświadczony Paulo Assuncao.jordan20 pisze: wymien mi tych graczy,ktorzy :
- za sensowne pieniadze beda do wyjecia (okolo 10 mln-czyli za kwote wykupu portugalczyka z juve ? )
- po drugie graja na pozycji tiago
Co do prawej obrony to tutaj raczej Rod Fanni odpadnie, choć latem powinien być do wzięcia za mniejszą kasę, bo zostanie mu tylko rok kontraktu, a ponoć Rennes obiecało mu że jak zostanie na ten sezon to latem nie będą mu robili przeszkód w odejściu z klubu. Azplicueta dość możliwa opcja, choć Osasuna go zbyt tanio nie sprzeda. Obecnie najbardziej realna to Rafinha którego Atletico chciało kupić zimą. Obecnie Atletico prowadzi rozmowy z jego agentem. Władze Schalkę zimą stwierdziły iż latem Atletico będzie miało pierwszeństwo przy jego zakupie. Jednak nie koniecznie Atletico musi kupować prawego obrońcę, może równie dobrze kupić środkowego. Ufo na prawej gra naprawdę dobrze, lepiej niż w środku i jak dla mnie (i wielu kibiców Atletico) może tam zostać na następny sezon. Ogólnie w tym roku obrona Atletico gra zdecydowanie lepiej i pewniej niż w poprzednim. A to za sprawą tego że nie gra już marny Juanito, a Luis Perea oraz Antonio Lopez odzyskali formę.