Re: Wszystko o ORLIKU - jakie obuwie, jakie warunki

red85

Re: Wszystko o ORLIKU - jakie obuwie, jakie warunki

Post autor: red85 » 01 mar 2010, 19:36

Na początek nadmienię, że grałem na dwóch Orlikach i nie zauważyłem, żeby nawierzchnia się czymś różniła.
- kwestię techniczną orlików, tj. na jakich powierzchniach gracie, w jakim obuwiu (lanki, śnieżynki, zwykły TURF, może nawet halówki), ponieważ z wstępnych wiadomości wiem, że w zależności od mieszanki granulatu obuwie inaczej się sprawuje, np. gdy jest dużo tego granulatu to podobno korki nie chcą się wbijać i się biega jak po betonie, albo gdy jest za dużo szczotki to lekka wilgoć powoduje, że bez lanek mamy balet mongolski:D
Grałem w halówkach (gdy jest sucho jest ok, zrobi się delikatnie mokro to już masakra), korkach i w tzw. turfach i to właśnie w nich grało mi się najlepiej.
- kwestię możliwości używania korków (miękkich, metalowych), nie wiem od czego zależy, że na jednym orliku można grać w lankach a na niektórych plują się nawet o śnieżynki
Większość kumpli pogrywa w lankach - nikt nie sprawia problemu. Metalowych jeszcze nie widziałem i podejrzewam, że byłby z nimi problem.
- kwestię dostępności, czy każdy może grać czy tylko "wybrani", którzy albo mają znajomości, albo trenują w klubach
Każdy może grać, ale pierwszeństwo ma chyba młodzież ucząca się. Tyle teoria. W praktyce jeśli masz ekipę i tzw. trener środowiskowy jest ok, to nie ma problemów, żeby się z nim każdy dogadał. Niby są jakieś zapisy, że co tydzień ma grać ktoś inny, ale jak mówiłem - wszystko jest do obgadania 8)

Wróć do „Hyde Park”