Re: Reprezentacja Polski (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Re: Reprezentacja Polski (zbiorczy)

Post autor: Jarzinho » 03 mar 2010, 17:13

jordan20 pisze:czy naprawde trzeba zmieniac komus pozycje (kowalczyk,rybus,dudka, teraz albo peszko albo blaszczykowski) i kazac mu grac na pozycji,na ktorej nigdy nie gral,zle sie czuje
Skoro Kowalczykowi zdarza się w Rosji grać na prawej, to nie widzę powodu, grał już u Smudy, może fantazji i euforii swoją grą nie sprawiał, ale solidnie się zaprezentował. Duet Peszko - Błaszczykowski, nie wiem czy jak by zmierzono Peszce w ostatnim spotkaniu minuty na lewym skrzydle czy nie byłyby sporo większe od tych spędzonych na "nominalnej pozycji".
Mnie się osobiście bardzo podoba te ustawienie czy za ofensywny czy za defensywne to wychodzi zawsze w praniu, oby tylko był pomysł w grze, żeby tworzone sytuacje, żeby to sensownie wyglądało patrząc z boku na to.
Dla mnie ani Muraś ani Majewski nigdy nie byli ofensywnymi pomocnikami, przynajmniej nie tak jak np. Obraniak. Może i Maja gra tak teraz w Anglii, ale w Polsce tak nie grał, a szczególnie w momencie kiedy jego osoba zaczynała być docenianą w Grodzisku. Spodziewam się, że ustawienie będzie przechodzić z 4-5-1 na 4-3-3. Nie ma żadnego lewego obrońcy choć dla Dudki to żadna nowość o już grał na każdej pozycji w defensywie, a na lewej chyba najwięcej. Ogólnie nie jest źle z tym składem obwiałem się że może znaleźć się Iwański czy jakiś Mierzejewski.

Co do Furtoka tak jak pisałem, nie widziała mi się jego osoba na tym stanowisku, różne historie chodziły o jego poczynaniach w Tajlandii. Mam nadzieje, że następny to będzie ktoś kto dla mnie będzie wyglądał bardziej poważnie od niego- Mielcarski, Koźmiński czy łączony wcześniej Smokowski.

Na koniec murawa, jest tragiczna, że Polonia w meczu z Lechem powinna zostać ukarana, że nie doprowadzili boiska do stanu, w którym można pograć na szczeblu ekstraklasy. W Lubinie także była jakaś plaża.

Wróć do „Polska”