Skoro Kowalczykowi zdarza się w Rosji grać na prawej, to nie widzę powodu, grał już u Smudy, może fantazji i euforii swoją grą nie sprawiał, ale solidnie się zaprezentował. Duet Peszko - Błaszczykowski, nie wiem czy jak by zmierzono Peszce w ostatnim spotkaniu minuty na lewym skrzydle czy nie byłyby sporo większe od tych spędzonych na "nominalnej pozycji".jordan20 pisze:czy naprawde trzeba zmieniac komus pozycje (kowalczyk,rybus,dudka, teraz albo peszko albo blaszczykowski) i kazac mu grac na pozycji,na ktorej nigdy nie gral,zle sie czuje
Mnie się osobiście bardzo podoba te ustawienie czy za ofensywny czy za defensywne to wychodzi zawsze w praniu, oby tylko był pomysł w grze, żeby tworzone sytuacje, żeby to sensownie wyglądało patrząc z boku na to.
Dla mnie ani Muraś ani Majewski nigdy nie byli ofensywnymi pomocnikami, przynajmniej nie tak jak np. Obraniak. Może i Maja gra tak teraz w Anglii, ale w Polsce tak nie grał, a szczególnie w momencie kiedy jego osoba zaczynała być docenianą w Grodzisku. Spodziewam się, że ustawienie będzie przechodzić z 4-5-1 na 4-3-3. Nie ma żadnego lewego obrońcy choć dla Dudki to żadna nowość o już grał na każdej pozycji w defensywie, a na lewej chyba najwięcej. Ogólnie nie jest źle z tym składem obwiałem się że może znaleźć się Iwański czy jakiś Mierzejewski.
Co do Furtoka tak jak pisałem, nie widziała mi się jego osoba na tym stanowisku, różne historie chodziły o jego poczynaniach w Tajlandii. Mam nadzieje, że następny to będzie ktoś kto dla mnie będzie wyglądał bardziej poważnie od niego- Mielcarski, Koźmiński czy łączony wcześniej Smokowski.
Na koniec murawa, jest tragiczna, że Polonia w meczu z Lechem powinna zostać ukarana, że nie doprowadzili boiska do stanu, w którym można pograć na szczeblu ekstraklasy. W Lubinie także była jakaś plaża.