Re: Nowa I liga

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Re: Nowa I liga

Post autor: Fishbone » 05 mar 2010, 13:21

Derby Łodzi bez kibiców Widzewa, ale słyszałem, że Widzew Łódź coś "kulturalnego" szykuje, więc niech to zostanie tajemnicą :wink: No Panowie, w końcu chce się powiedzieć! U nas w Katowicach z grubej rury, czyli derby śląska. Chyba pierwszy raz GKS Katowice zagra z Górnikiem Zabrze derby na zapleczu ekstraklasy, ale niestety takie a nie inne czasy przyszły dla tych zasłużonych klubów, gdzie Piast Gliwice gra derby śląska z Odrą Wodzisław w ekstraklasie :lol: U nas sytuacja kadrowo-organizacyjno katastrofalna. Klub jest strasznie zadłużony, istnieją pomówienia, że nie dokończymy rozgrywek, ale wszystko się rozstrzygnie na najbliższej nadzwyczajnej radzie miasta, którą zażądało Stowarzyszenie Kibiców, gdzie prócz samych radnych zamelduje się bardzo liczna grupa kibiców, którzy jako mieszkańcy Katowic mają prawo widzieć jak obradują radni z prezydentem Piotrem Uszokiem na czele i jaką podejmą decyzję. Mieliśmy dwóch inwestorów poważnie zainteresowanych zainwestowaniem w GieKSę, ale prezydent argumentując "nie, bo nie" się nie zgodził. Tak więc zobaczymy jaki On przedstawi plan ratowania. Co do naszych zadłużeń, PZPN zgłosił sprawę do WD, który na pewno zastosuje nam karę, jednak nie wiadomo jaką. Z wszystkiego najgorszego chyba kara ujemna punktów będzie najlepsza, bo o utrzymanie powinniśmy spokojnie zawalczyć. Jeżeli dojdzie dodatkowa kara finansowa lub wzięcie licencji, to praktycznie po nas. Wracając do aspektów sportowych. GKS bardzo osłabiony, Górnik bardzo wzmocniony. Cały sztab szkoleniowy, który psuł humor klubom w 1 lidze, teraz pracuje dla Górnika, więc znają GKS od podszewki. Górnik na pewno cały mecz będzie atakował, bo mają nóż na gardle i każdy mecz muszą wygrywać jeżeli chcą w tym roku powrócić do ekstraklasy. Ja jako kibic GieKSy kolejny raz nie wiem o co gramy. Zazwyczaj będzie, jak będzie. Jednak patrząc na nasze problemy, to utrzymanie się będzie podstawą, bo na dzień dzisiejszy priorytetem jest uratowanie klubu.

Wróć do „Polska”