Re: Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Re: Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post autor: Akarin » 11 mar 2010, 0:04

Etus2 pisze:banki nie beda chcialy udzielic kredytu ? od kiedy real jest niespłacalny ? od kiedy kibice barcy piszą o tym że się koszulki nie sprzedają ? badzmy powazni oni maja o tym takie pojecie jak ty na udzielaniu multimilionowych kredytów dla takich instytucji jak RM.
Widzisz, tyle, że ja studiuję ekonomię, dokładniej finanse i rachunkowość, wiec wiem po jakim obszarze się poruszam :wink: Oczywiście praktycznego doświadczenia nie mam, ale na wykładzie pewna pani profesor nam tłumaczyła niektóre rzeczy.
Nie same koszulki, bo nie to stanowi główny przychód klubu. Spójrz jaka jest sytuacja gospodarcza w Hiszpanii, myślisz, że każdy tak miło udzieli Realowi kredytu?
Poza tym nie "niespłacalny" tylko niewypłacalny jak coś. Real jest wypłacalny, ale ciężko mi sobie wyobrazić iż Real weźmie kolejny kredyt, żeby znów zainwestować w piłkarzy po takim sezonie jak ten. Jeśli ligi nie wygracie, to banki nie będą patrzyły tak przychylnie. A oni chcą mieć zwykle jakieś potwierdzenie, że na pewno odzyskają swoje pieniądze wraz z procentami. Banki to nie instytucja charytatywna.
Poza tym inna sprawa jest taka, że jeśli znów zaciągniecie kredyt na dużą sumę to ceny piłkarzy których bedziecie chcieli kupić znów pójdą w górę.

Wróć do „Hiszpania”