Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Post autor: Babel » 17 mar 2010, 13:37

Odnosnie Maicona, chciałem poruszyc jego watek w skali makro. Jak pisałem kazdy zagrał swietnie, ale nie przesadzałbym z tym rewelacyjnym wystepem. Głownie dlatego, ze Brazylijczyk to aboslutna petarda w przodzie i ma potencjał by byc drugim kreatorem w grze Interu. To cały czas nie jest jeszcze to, co robił przez poprzednie trzy lata. Jakbym miał zdiagnozowac gdzie, jak, czym sie wyraza ta obnizka formy to zwróciłbym uwage na decyzje jakie podejmuje. W latach ubiegłych Maicon wiedział kiedy ruszyc do przodu, kiedy podac, kiedy zagrac egoistycznie i strzelic. Teraz to wszystko jakby na odwrót. Kiedys jak zapedzał sie 5 razy na mecz to 4 razy bylo zagrozenie, niezależnie czy byla to wrzutka, klepa, strzał czy rajd. Teraz centruje bardzo rzadko, podobnie jest z klepa, strzały koncza swoj zywot najczesciej gdzies na trybunach, a z rajdów czesto nie wynika zupelnie nic. Owszem jak pisalem po meczu z Genua, zaczyna sie dziac cos pozytywnego wokol jego osoby, ale to co zagrał wczoraj to wg mnie z 80% tego co potrafi. Moze przesadzam i po trzech sezonach obinzka formy przyjsc musiała, ale co niego mam wieksze wymagania.

Wróć do „Włochy”