Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post autor: Akarin » 18 mar 2010, 10:51

arek_ahig pisze:
Akarin pisze:Ja mówię o całości raczej. No całości bez Milanu. Bo jak mówiłem Milan to ewenement.
Spójrz teraz na statsy. Już nie wyglądają tak różowo.
Masz racje okrutnie zmienily sie. Do 3 zwyciestw i porazki doszedl remis i porazka. Straszna zmiana doprawdy, ktora sprawia, ze nadal jestesmy od Was lepsi. :D
Bilans z niemieckimi zespolami tez mamy w pipe lepsze. Przestan pindolic, bo mijasz sie z prawda.
Wloskie druzyny prezentuja wyzszy poziom od niemieckich. Szanse na wyprzedzenie Wlochow w rankingu wynikaja z dobrej gry niemieckich zespolow w LE, a wszesniej Pucharze UEFA, ktore wloskie druzyny lekcewaza.
Spojrz chociazby na ostatnie 5 lat, ktore uwzglednia ranking. Za kazdym razem w LM z grupy wychodzily 3 druzyny wloskie. Niemcy od sezonu 2002/2003 nie mieli zadnej druzyny w polfinale LM. Nie ma takze co porownywac rywali wloskich zespolow do przeciwnikow druzyn niemieckich, bo nawet nie wypada.
Ja wiem, ze wiekszosc z Was nie ma pojecia jak liczony jest ranking, wedle ktorego przyznawane sa miejsca w pucharach, dlatego glosi brednie o wyzszosci zespolow niemieckich nad wloskimi. Prawda jest taka, ze osiagniecia punktowe w LM sa niemalze takie same co w LE. Kuriozum, ze druzyna, ktora w zeszlym roku zebrala najwiecej punktow do rankingu byl Szachtar, a liga europejska Ukraina. Z pewnoscia to najlepsza liga w Europie w zeszlym sezonie . :lol:
Gdyby zespoly wloskie byly takie slabe jak niemieckie i nie mialy racji bytu w 1/8 LM, czego racza nas niemalze kazdego roku druzynu niemieckie, wowczas Niemcy bylyby daleko w tyle za Wlochami.

Trzeba byc idiota, zeby uwazac druzyny niemieckie lepszymi od wloskich.

A co tam, co mi szkodzi, Szachtar >>> Barcelona, Manchester, Chelsea, etc. Ukraina >>> Anglia, Hiszpania, Wlochy, etc. :lol:
A teraz pytanie za browara:
Czy jesteś w stanie pokazać mi fragment w którym mówię, jednoznacznie, że drużyny niemieckie są lepsze niż włoskie?

Z tego co wiem to pisałem, ze w rankingu (prawda, że głównie dzięki LE czy UEFA Cup wcześniej) zdobywali w ostatnich latach więcej pkt. I nie myśl za bardzo, ze jesteś alfą i omegą bo nie jesteś. Zasady liczenia rankingu są ogólnodostępne, wiec nie błysnąłeś.
Poza tym pisanie, że Barca=Messi [']. Jak ma się takiego zawodnika w kadrze to powinno się cieszyć i wykorzystywać jego potencjał a to właśnie Barcelona robi.

Wróć do „Hiszpania”