Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post autor: arek_ahig » 18 mar 2010, 16:09

Mentor pisze:Ani przez moment nie mam zamiaru wątpić w Twoje racje arek_ahig, ale w przypływie odwagi zapytam... jakie spotkania masz na myśli pisząc:
arek_ahig pisze:To zupelny przypadek, ze jak nie ma Lionela gracie zazwyczaj slabo.
Ja wiem, ze pewnie znowu okaze sie, ze operowanie faktami nie jest dla kibicow Barcelony miarodajne, co udowadniaja nie raz Jarzinho, mistyk, tudziez inny Bienias, ale sprobuje, a co mi tam.

Wedle znanych mi informacji w zeszlym sezonie Lionel nie mial dluzszej przerwy w grze. Ba w La Liga nie biorac pod uwage ostatnich spotkan kiedy Barcelona miala juz zapewnione mistrzostwo nie bylo 2 kolejnych spotkan, w ktorych nie wzialby udzialu. Wobec tego trudno rozpatrywac wplyw nieobecnosci Messiego na gre Barcelony.

Sezon wczesniej takowa przerwa Argentynczyka juz byla, a dzialo sie to na przestrzeni dwoch miesiecy marca/kwietnia. Ponizej zestawienie wynikow jakie osiagnela Barcelona pod nieobecnosc Lionela a tamtym okresie:

FC Barcelona 1 - 2 Villarreal CF
UD Almería 2 - 2 FC Barcelona
Valencia CF 3 - 2 FC Barcelona
FC Barcelona 4 - 1 R. Valladolid
Real Betis 3 - 2 FC Barcelona
Schalke 04 0 - 1 FC Barcelona
FC Barcelona 0 - 0 Getafe CF
FC Barcelona 1 - 0 Schalke 04
Recreativo 2 - 2 FC Barcelona
FC Barcelona 0 - 0 RCD Espanyol

To sa spotkania z okresu jego kontuzji. Z tymze w ostatnich 2 spotkaniach wchodzil w drugich polowkach, w kolejnym z kolei w pierwszym meczu 1/2 LM z MU zszedl w 2 polowie. Takze dwumecz z United rozgrywal zaraz po wyleczniu kontuzji.

Ponizej pozostale spotkania, w ktorych nie zagral w rozpatrywanym sezonie Messi.

Osasuna 0 - 0 FC Barcelona
FC Barcelona 3 - 1 VfB Stuttgart
FC Barcelona 0 - 1 Real Madrid
RCD Mallorca 0 - 2 FC Barcelona
Sevilla CF 1 - 1 FC Barcelona
FC Barcelona 4 - 0 R. Murcia
FC Barcelona 0 - 0 Sevilla CF
Deportivo 2 - 0 FC Barcelona

Bodajze w styczniu, kiedy rozgrywaliscie dwumecz z Sevilla w Copa del Rey, Lionel mial takze krotka przerwe w grze z powodu kontuzji.

Do tego doszloby zapewne kilka spotkan, w ktorych wchodzil z lawki na II polowe tudziez ostatnich 20-30 minut, jak np. porazka z Atletico 4-2.

Pomijajac slabsza dyspozycje Barcelony w tamtym sezonie bilans gier pod nieobecnosc Argentynczyka jest zatrwazajacy. 8)

Latwo policzyc i usrednic, ze z Messim w skladzie zdobywaliscie w takiej La Liga dwa razy wiecej punktow/mecz anizeli bez niego. :lol:

Wróć do „Hiszpania”