Re: Chelsea Londyn (zbiorczy)

Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Re: Chelsea Londyn (zbiorczy)

Post autor: Pawel875 » 21 mar 2010, 22:58

No i pięknie, już pożegnaliśmy się z mistrzostwem biorąc pod uwagę fakt, że The Blues bardzo lubią tracić punkty na wyjazdach, tym bardziej, że z Blackburn już ciężko wygrać, a w tym sezonie wyjeżdżamy jeszcze na Portsmouth (kto wie czego się po nich spodziewać), Manchester United (forma jak się patrzy ze strony Utd, ten mecz ma czołowe znaczenie w walce o mistrzostwo), Tottenham (mogą wygrać i przegrać z każdym) i Liverpool (jak chcą to potrafią). Ba, nawet mam wątpliwości co do 2. miejsca, bo i Kanonierzy bombardują kolejne zespoły. U the Blues brakuje charakteru, Joe Cole rozgrywa sezon życia, brakuje bocznych obrońców, o ile Ivanović to dobry zastępca (przynajmniej wg mnie) to Zhirkov często łapie kontuzje. Nie ma Essiena, a to gracz, który często ma duży wkład w zwycięstwo. Trzeba odmłodzić skład. bo efekty odmładzania w ostatnim momencie całego składu raczej są negatywne. Przykład:

Francja
Chyba każdy się zgodzi, że tak słabej Francji to od lat nikt nie widział (no może był czarny moment na MŚ2002). Jeszcze na mundialu w Niemczech grali: Barthez, Coupet, Thuram, Dhorasoo, Zidane, Sagnol, Trezeguet, Silvestre, Wiltord, Makelele (gracze pogrubieni już nie grają). Po roku piłkarzy z tej listy w większości w reprezentacji już nie było, połowa pokolenia się zmieniła, trzeba było budować wszystko od nowa, tym bardziej, że w/w pokolenie grało ze sobą jakieś 10 lat.

Więc skład odmładzamy teraz, albo wcale tego nie róbmy i grajmy dalej dziadkami. Nie mam skłonności do krytykowania swojego klubu, no ale co innego teraz pisać, gdzie dopatrywać się dobrych stron?

Wróć do „Anglia”