Jako, że jestem fanem brytyjskiego futbolu(rzecz jasna z naciskiem na ang.) to staram się śledzić co lepiej rokujących zawodników. Oto kilku grajków, którzy wyglądają w tym sezonie (wg. mnie) jak zawodnicy, którzy już za kilka lat mogą siać postrach w PL.
Tom Cleverley (Manchester United, wyp. do Watford) - świetny sezon w Watford. Bodaj 10 bramek w lidze i to w kiepskim przecież zespole - jak na pomocnika to całkiem dobry wyczyn. Wywalczył miejsce w pierwszej 11-stce kadry Pearce'a i pewnie nie szybko odda w niej miejsce.
Henri Lansbury (Arsenal, wyp. do Watford) - nie tak efektywny jak poprzednik, ale pokazuje oznaki nieprzeciętnego talentu. Świetne ME u-19 i teraz udany pobyt na wypożyczeniu. Dla młodego środkowego pomocnika gra w Championship to nielada wyzwanie.
Matt James (Manchester United, wyp. do Preston) - kolejny CM, nie będę ukrywał, że jeden z moich faworytów
Graham Dorrans (WBA) - powiem szczerze, że widziałem go ledwie raz przeciwko Preston, ale wyglądał fantastycznie na skrzydle i strzelił fenomenalną bramkę z rzutu wolnego. Będę się mu przyglądał uważniej, ale wygląda na gracza z dużym potencjałem.
James McCarthy (Wigan) - bardzo ciekawy zawodnik i myślę, że niebawem trafi do większego klubu. Zagrał bodaj dopiero kilkanaście razy w lidze, ale duży talent drzemiący w tym zawodniku widać gołym okiem.
Jeśli macie kogoś na oku to dzielcie się