Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Post autor: (L)oczkerson » 25 mar 2010, 12:00

Jeszcze z młodych jest Sirigu. Facet ma 23 lata, wiec na bramkarza to mało, może nawet bardzo. Jak na pierwszy sezon w Serie A prezentuje się naprawdę dobrze. Czy ma jakiś wielki lub chociaż duży talent nie wiem, ale facet w tym sezonie kilka razy ładnie interweniował. Ma dobre warunki fizyczne (wysoki, bardzo sprawny) dobry refleks. Kto wie, może i on się wybije :think:
Co do Palermo i pokazywania klejnocików z Renzo Barbera w Europie to ja bym wolał by jednak grali w Lidze Europejskiej. Nie chodzi mi nawet o interes JUVE, ale o to, ze Palermo w CL by było pewnie rozstawione z 4 koszyka, co w zasadzie ich przekreśla, lepiej niech pograją w trochę łatwiejszych rozgrywkach.
Natomiast czy talenty Palermo wyjadą za granicę? Dla mnie wcale nie muszą. Inter i Milan już w zimę składały bardzo konkretne propozycje odpowiednio za Cavaniego i Pastore (Inter 18 mln +Rene Krhin , Milan 12 +Flamini) JUVe kogoś na środek obrony potrzebuje na gwałt i Kjaer z całą pewnością będzie jednym z celów. Inter, JUVE i Milan najlepsze co mogą robić w przyszłych mercato to skupować tych wszystkich zdolnych zawodników

PS: Cavani właśnie podpisał nową umowę, ma klauzulę 25 mln i o mniejszych ofertach Palermo raczej nie będzie chciało słuchać. Swoją drogą Inter ze swoją ofertą był już całkiem blisko

Wróć do „Włochy”