Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 745

Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Post autor: mete » 25 mar 2010, 15:15

Co do Palermo i pokazywania klejnocików z Renzo Barbera w Europie to ja bym wolał by jednak grali w Lidze Europejskiej. Nie chodzi mi nawet o interes JUVE, ale o to, ze Palermo w CL by było pewnie rozstawione z 4 koszyka, co w zasadzie ich przekreśla, lepiej niech pograją w trochę łatwiejszych rozgrywkach.
Oczywiście, że LM to za wysokie progi dla Palermo. Mam nadzieje, że to Juve czy Fiorentina będą 4 w lidze. Włochy muszą polepszać swoje wyniki w Europie, a mimo słabszego sezonu Juventusu to jednak wolę ich w LM. Palermo niech pokaże się w LE, a później niech myśli o LM.
Natomiast czy talenty Palermo wyjadą za granicę? Dla mnie wcale nie muszą. Inter i Milan już w zimę składały bardzo konkretne propozycje odpowiednio za Cavaniego i Pastore (Inter 18 mln +Rene Krhin , Milan 12 +Flamini) JUVe kogoś na środek obrony potrzebuje na gwałt i Kjaer z całą pewnością będzie jednym z celów. Inter, JUVE i Milan najlepsze co mogą robić w przyszłych mercato to skupować tych wszystkich zdolnych zawodników
Zamparini jest łasy na pieniądze i każdy o tym wie. Napewno City będzie próbowało kupić każdego kto biega. Włoskie drużyny nie mają szans konkurować z Anglikami czy z Realem i Barcą. Oczywiście jest szansa na zakup jednego z graczy z Palermo(mimo wszystko bardziej prawdopodobne jest odejście Simona niż Javiera). Włoskie potęgi muszą sobie zdać sprawę, że w Seria A są olbrzymie talenty a nie szukać za granicą.
PS: Cavani właśnie podpisał nową umowę, ma klauzulę 25 mln i o mniejszych ofertach Palermo raczej nie będzie chciało słuchać. Swoją drogą Inter ze swoją ofertą był już całkiem blisko
Jak dla mnie Edinson popełnił błąd. W jego przypadku każdy kolejny rok w Palermo to mniejsza szansa na wielką karierę. O ile Kjaer czy Pastore mogą(a nawet w przypadku Javiera powinien) sobie pozwolić na kolejny rok na Sycylii, to Edinson potrzebuję większego klubu żeby się rozwijać. 3,5 roku to wystarczająco w klubie tej klasy dla kogoś kto ma taki potencjał. To samo tyczy się Hamsika, który już w Napoli wiele się nie nauczy a nadal podpisuje nowe umowy.

Wróć do „Włochy”