kwestia statystyk to tez kwestia skali, 14 goli zlatana na 70 strzelonych przez druzyne to tylko 20%, nie wiem ile karnych strzelal, ale strzelal.fieldy pisze:nie twierdzę, że ze względu na te statystyki Titi zagra znakomicie z Arsenalemba, nie wiem czy w ogóle zagra.
Tylko, że wczoraj takie zobaczyłem [statystyki] i byłem ciekaw waszej opinii, bo ciągle słyszę jak to Titi zawodzi. Na początku jego przygody z Barcą też narzekano. Więc takie statystyki trochę mi nie pasowały.
Choć to moze u was norma. Najlepszy przykład Zlatan - wiele osób po nim jeździ, choć jak się spojrzy na jego statystyki w tym sezonie, to w wielu klubach by go na rekach nosili
18 goli villi na 45 strzelonych przez valencie to 40%. a role w druzynach spelniaja podobna.
w atletico madryt jest dwoch napastnikow srodkowych, odpowiednio 14 i 10 goli z 42 strzelonych przez druzyne czyli 33% i 24% a jest ich dwoch!
na tym tle ibra wyglada mizernie, zreszta nie tylko statystyki sie licza. ja mu strat nie licze co mecz, czy podan do przodu do tylu i pelnych statsow, ale z tego co widze, to gra zle. nawet nie chodzi o marnowanie sytuacji strzeleckich, ale on rzadko do tych sytuacji dochodzi, jest wiecznie zle ustawiony, powolny, maloruchliwy. jak rozgrywaja pilke w srodku boiska, to zajebiscie czesto zdarza mu sie stac na spalonym i niespecjalnie mysli o tym zeby wrocic z niego. co mnie strasznie irytuje. mamy zawodnikow, ktorzy moga poslac podanie za linie obrony, niespodziewane, dokladne, ale nie moga, bo ta pala stoi na spalonym permanentnie. te jego podania z pietki, moze i efektowne, ale nie adresowane do nikogo, vide ostatnie nastrzelenie toure. czy on chcial mu podac? czy w ogole to podanie mialo jakiegos adresata, czy tylko tak sobie zagral moze wyjdzie? pilka nastrzelila toure i cudem jakos nie odskoczyla, tylko zdolal oddac strzal. jakby sie udalo by byla super asysta zlatana i wszyscy by sie nad nia spuszczali, a to bylby czysty przypadek. nie wiem po co taki wielki facet wiecznie zbiega na blizszy slupek. po co? z glowy nie uderzy tylem do bramki, innego bezposredniego strzalu tez nie odda, co najwyzej moze przyjac pilke i cos kombinowac, ale po co? strata czasu, tempa i dynamiki. moze chce pieta odegrac, nie wiem. jego agent tez zaczyna siac ferment, ze druzyna ma grac pod zlatana. jak jest profesjonalista, ibra, to powinein z miejsca takiego agenta zwolnic, chyba ze mysli podobnie
co do henry'ego to spoko, ma swoje lata, forma juz nie ta, blysk nie ten, rola w druzynie nie ta co w arsenalu, pozycja tak samo. nie ma co sie nad nim znecac, jest poprawnie niemal. jedna rzecz mnie tylko wkurza. zauwazyliscie, ze on sie po kazdym strzale, kazdym!! przewraca. czy jest sam, czy jest obok obronca, czy z bliska czy z daleka, zawsze sie przewraca! zaczyna sie przewracac juz w trakcie strzalu i pozneij zawsze lezy. nie wiem czy to ma go usprawiedliwac, ze mu strzal nie wyszedl, bo sie poslizgnal czy cos. chyba juz nikt w to nie wierzy, bo przewraca sie za kazdym razem, kazdym!! paranoja jakas. i te jego strzaly, to raczej podania, podania do bramkarza, juz lzej sie tej pilki kulac nie da.
czygrynski to po prostu niewypal i tyle, totalnie nietrafiony. szkoda nawet o nim gadac. tak samo jak keirrison. jak dodac do tego forme ibry, to mamy obraz wzmocnien przed sezonem