Re: 1/4: Arsenal - Barca (31 III - 6 IV)

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Re: 1/4: Arsenal - Barca (31 III - 6 IV)

Post autor: Mentor » 30 mar 2010, 23:40

Przepraszam ze post pod postem, ale chyba tragedii nie będzie. Najwyżej fieldy zapoda mi rangę :lol: Mam nowe wieści a poza tym warto odciąć się od kwestii Valdesa w tym temacie.

http://www.fcbarca.com/index2.php?goto=kom&news=31476
Dobre wieści po treningu

Po treningu pierwszej drużyny na Emirates Stadium lekarze FC Barcelony zgodnie orzekli, że Eric Abidal będzie mógł wystąpić w jutrzejszym meczu Ligi Mistrzów z Arsenalem. Francuski lewy obrońca będzie do dyspozycji trenera Pepa Guardioli, podobnie jak podpora defensywy - Gerard Piqué. Piqué pauzował w dwóch ostatnich meczach Barçy z powodu urazu kolana.

Drużyna trenowała po raz pierwszy w historii na obiekcie Emirates Stadium - nie można jednak powiedzieć, że londyńska aura była dla nich gościnna. Podczas przygotowań i ćwiczeń zawodnikom cały czas towarzyszyły intensywne opady deszczu. Z treningu wyjątkowo zadowolony był Thierry Henry, który czuł się na stadionie Arsenalu jak w domu - wciąż witał się z dawnymi kolegami i pracownikami klubu, w którym spędził osiem sezonów swojej zawodowej kariery.
Abidal i Pique gotowi :] Co prawda dalej nie wierzę, że Francuz może zagrać od początku, ale i tak jest to bardzo pozytywny news.

Miałem również wcześniej pytać o pogodę, ale wyleciało mi z głowy. Teraz znowu mi o tym przypomniano więc pytam: jakiej aury można się spodziewać :>

Bynajmniej nie upatruję tutaj jakiegoś handicapu dla którejkolwiek z drużyn bo gramy podobną piłkę. Zastanawiam się tylko czy rzęsiste opady nie wpłyną przypadkiem na ogólny poziom spotkania.

Wróć do „Puchary Europejskie”