Od konca - nie sadze, zeby para Fletch - Scholes byla najlepsza para srodkowych pomocnikow w klubie. Na pewno nie gdy gramy 442. W tym systemie uwielbiam widziec Carricka i Fletchera grajacych razem i mam nadzieje, ze jesli zagramy z Bayernem dwoma napastnika to o dominacje w drugiej linii powalcza wlasnie ci zawodnicy.
Powiem szczerze, ze potencjalne wzmocnienia o dla mnie trudny temat. Z jednej strony mamy co najwyzej przecietna prawa obrone, ale jak kupowac kogos jak jest Brown, Oshea i wielce utalentowany Rafael? Brakuje nam zmiennika na lewa obrone, ale z drugiej strony sa przeciez O'Shea i wiecznie kontuzjowany Fabio. Podobnie jest w drugiej linii - mamy tam niby sporo zawodnikow, ale Hargo jest wciaz nie w pelni sprawny i nie wyobrazam sobie, zeby kiedykolwiek byl. Jest jeszcze Ando, ktøry talent niby ma, ale co z tego jak tego nie pokazuje. W obwodzie za to mamy mase naprawde swietnie rokujacych pomocnikow (Cleverley, James, Tunniclife, Pogba, Petrucci, Eikrem) i jesli mialbym robic roszady w skladzie to chyba kosztem wlasnie Ando. W zamian sprowadzilbym zawodnika na juz (gourcouff?) i od czasu do czasu dawal szanse Cleverleyowi (rowniez na skrzydle). James kolejny sezon spedzi prawie na pewno na wypozyczeniu, ale to jest dla mnie zawodnik, na ktorego za 2 lata powinno czekac miejsce w skladzie.
Nie mamy na 100% zastepcy dla Fletchera i pokazuje to drugi sezon z rzedu. Nie mozemy liczyc na Hargo, wiec koniecznie sprowadzilbym DMa. Lubie Hargreavesa, bylem olbrzymim zwolennikiem jego transferu i podziwiam jego talent. Nie mozemy jednak isc droga Arsenalu i polegac na kontuzjogennych zawodnikach. Tak samo Ferguson powinien zaprzestac eksperymentow z wyszukiwaniem talentow typu Tosic, Diouf, czy Obertan. Po stokroc lepiej kupic jednego bardzo zacnego zawodnika i zrobic miejsce mlodzikom niz skupowac zlom.
Najwiekszy dylamat mam z napadem. Zaluje sprzedazy Campbella, bo w moim mniemaniu moglby teraz grac, a tak to mamy problem i w obwodzie Dioufa. King, Welbeck, czy Macheda to utalentowani zawodnicy, ale troche czasu jeszcze minie zanim beda gotowi.
Kupilbym natomiast skrzydlowego. Wbrew jednej z poprzednich opin jestem zachwycony Valencia (imo najlepszy prawoskrzydlowy tego sezonu), ale dwoch kreatywnych skrzydlowych to troche malo jak na ten klub.