Re: 1/4: Arsenal - Barca (31 III - 6 IV)

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2332
Kontakt:

Re: 1/4: Arsenal - Barca (31 III - 6 IV)

Post autor: Magnum » 06 kwie 2010, 2:56

ale nawet ogorki z Hiszpanii a wiec slabsze zespoly od Arsenalu nie pozwalaja u siebie Barcelonie tak dominowac stad moj wniosek ze nasi nie zagrali tego co potrafia
Mentor czy tam Jarzihno pisali ze to dlatego ze ogorki sie muruja i graja na kontre. My chcielismy grac normalny arsenalowy football (vel pierwsza akcja) i tym chyba wku**** tygrysa :lol:

Żeby pojęczeć, 6 zawodników ze stricte podstawowej jedenastki (Song, Rosicky, Fabregas, Gallas, Arshavin, Van Persie) jutro nie wystąpi (jeden ma 50:50) na pewno.. do tego pare kontuzji zawodnikow rezerwowych. :) Ot tak na zakonczenie przed jutrzejszym napinaniem. :P
W zaden sposob nie chcialem sie napinac czy cos, ja wrecz obawiam sie ze skonczy sie na 5-1 :(
ja tez :/

Zapowiedź meczu onetu mnie rozwalila :lol:
We wtorek i środę kibice piłki nożnej emocjonować się będą rewanżowymi spotkaniami Ligi Mistrzów. Po pierwszych meczach trudno wskazać faworytów; o wynikach poszczególnych rywalizacji mogą przesądzić kontuzje gwiazd.

W Barcelonie broniąca tytułu Blaugrana podejmować będzie Arsenal Londyn. Obie drużyny zagrają bez kluczowych zawodników, strzelców bramek ze zremisowanego przed tygodniem 2:2 spotkania - Zlatana Ibrahimovica (Barcelona) i Cesca Fabregasa (Arsenal).

Dotkliwsze jest jednak osłabienie Kanonierów - młody kapitan drużyny jest motorem napędowym angielskiego klubu. Z kolei pierwsze skrzypce w ekipie z Katalonii gra będący w doskonałej formie Lionel Messi. Znacznie poważniejsze jest osłabienie Barcy w obronie - nie zagrają zawieszeni za kartki środkowi defensorzy Gerard Pique i Carles Puyol. Zabraknie również kontuzjowanego pomocnika Andresa Iniesty. Z kolei obrona Arsenalu wystąpi bez Willliama Gallasa.

Ciężar gry pod nieobecność Fabregasa ma na siebie wziąć 21-letni Theo Wallcot. Trener Barcelony Josep Guardiola obawia się rajdów tego zawodnika. - On jest szybszy niż nasza cała drużyna razem wzięta - zaznaczył.
:lol:

Wróć do „Puchary Europejskie”