Najlepszą na świecie? Fakt, Barcelona, Chelsea, ManU grało na tyłach lepiej w zeszłym roku.Jestem jednak zdania, że Inter może zagrać w tym dwumeczu dużo bardziej efektywniej niż Chelsea Hiddinka, defensywę mają chyba najlepszą na świecie, Mourinho autobus ma we krwi.
Fakt, defensywa jest największym zdecydowanie atutem Interu, ale głównie ze względu na wartość taktyczną i inteligencję piłkarzy - na bokach obrony jest największa dziura w Interze, czyli lewa obrona (Mourinho był tak zdesperowany, że nawet chciał Jankulovskiego w zimie, co pokazuje poziom tej pozycji), albo Maicon, którego stać na genialne mecze, ale obniżył w tym sezonie zdecydowanie loty. A to na skrzydłach będzie operował Messi. Nie widzę ani Zanettiego, ani Chivu, ani Santona nakrywającego Argentyńczyka czapką, nie ten poziom jednak.
Zeszłoroczna defensywa Chelsea Cole, Terry, Alex, Bosingwa wyglądała mi na ciekawszą od obecnej defensywy Interu, a i jej się nie udało, choć w znacznej mierze dzięki sędziemu.
Sam nie wiem, ściskać kciuki za sprawiedliwość, żeby najlepszy wygrał w Europie, czy za Włochy, żeby punkty do rankingu po kompromitacji reszty ekip choć Inter nabił.