Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6662

Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Post autor: Boromir » 09 kwie 2010, 0:47

Wilmore pisze:Fakt, defensywa jest największym zdecydowanie atutem Interu, ale głównie ze względu na wartość taktyczną i inteligencję piłkarzy
Zawodnicy Interu + Mourinho = bardzo mocna defensywa. Napisałem chyba najlepszą na świecie i pod tym się podpisuję, bo patrząc co wyprawia obrona ManU czy co robił Terry z miesiąc temu to dużo się nie pomyliłem. W tym momencie jedynie defensywa Barcy może równać się z tą Interowską.
Wilmore pisze:na bokach obrony jest największa dziura w Interze, czyli lewa obrona (Mourinho był tak zdesperowany, że nawet chciał Jankulovskiego w zimie, co pokazuje poziom tej pozycji), albo Maicon, którego stać na genialne mecze, ale obniżył w tym sezonie zdecydowanie loty.
Mourinho chciał Jankulovskiego wtedy, kiedy połamał się Chivu a Santon był kontuzjowany i na lewej został mu sam Zanetti, więc nie przesadzaj. Maicon to ciągle jeden z najlepszych prawych obrońców świata i choć taką opinię zdobył dzięki grze w ofensywie, to bronić potrafi. Obniżył loty w Serie A tak jak cały Inter.
Wilmore pisze:A to na skrzydłach będzie operował Messi. Nie widzę ani Zanettiego, ani Chivu, ani Santona nakrywającego Argentyńczyka czapką, nie ten poziom jednak.
Messi będzie operował wszędzie :wink: Nie zapominaj, że są jeszcze genialni Cambiasso i Zanetti - przecinaki z kulturą, ale jednak przecinaki. I moim zdaniem Chivu jest w stanie zagrać dobry dwumecz, nie mówię żeby w pojedynkę zatrzymał Messiego bo to prawie niemożliwe i nie zrobiłby tego nawet Cannavaro z MŚ 2006. W pierwszym meczu na SS Messi sobie za dużo nie pograł, no ale też w formie był nieporównywalnie gorszej.
Wilmore pisze:Zeszłoroczna defensywa Chelsea Cole, Terry, Alex, Bosingwa wyglądała mi na ciekawszą od obecnej defensywy Interu, a i jej się nie udało, choć w znacznej mierze dzięki sędziemu.
Maicon, Lucio, Samuel, Chivu wspierani Julio Cesarem (choć on to ostatnio nisko lata) i Cambiasso wygląda jak dla mnie nie gorzej.

W sumie to tak patrząc na formę i taktykę obu zespołów to nie będzie to raczej ciekawe widowisko. Mou wstawi dwa tiry w bramkę i będzie czekał na kontry licząc na błysk Milito, Barca będzie robić swoje... Jeśli jednak ktoś ma pokonać Barcę to tylko Inter.
Babel pisze:Chce? Jest!
Yszty :hardkor:

Wróć do „Włochy”