Re: Gran Derby // FC Barcelona - Real Madrid CF

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid
Reputacja: 0

Re: Gran Derby // FC Barcelona - Real Madrid CF

Post autor: Toudinho » 09 kwie 2010, 20:42

Ehhh ja też już myślami tylko o El Clasico. Ciężko będzie potwornie Realowi. Mam jednak wrażenie, iż dzisiejsza Blaugrana jest gorsza od "walca" jaki stawił się 2.05.09... wtedy jak nie Messsi, to Samu, jak nie Samu to Henry...dziś nie ma Samu, Henry kopie się po czole, ale jest Messi. Nie ma Ibry, ale moim zdaniem na tym zyskuje Messi, on lubi jak nikt inny być głównym bohaterem, a ma ogromne możliwości, umiejętności...Przy Messim reszta nazwisk blednie ( w Barcelonie oczywiście :P ).

A Real, kim straszyć również ma, jest Ronaldo, którego można nie trawić, ale trzeba przyznać, iż jest to piłkarz o równie kosmicznych umiejętnościach jak i Messi. Mają "porównywalne statystyki, ale statystyka jest jak latarnia w dzień-niczego nie rozjaśnia, niczego nie oświetla, ale zawsze można się o nią oprzeć :) :P . Jest Higuain, który gra sezon życia, i poza LM nie zwalnia tempa. Nie ukrywam, że bardzo liczę na Higuaina, który ma smykałkę do strzelania bramek z niczego. Pozostałe formacje spisują się całkiem przyzwoicie. Podstawą będzie zapierdzielańsko w środku pola. Alonso i spółka muszą się postarać. Najgorzej wygląda defensywa. Obawiam się o Alvaro, choć w pierwszym GD pokazał, iż nie jest gościem z pierwszej łapanki. No i mam nadzieję iż Casillas się ogarnie.

Będzie się działo :)

Wróć do „Hiszpania”