Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post autor: Jarzinho » 11 kwie 2010, 14:03

Gran Derbi za Barcą, Barca wypracowała sobie przewagę jednego spotkania, które może nie pójść po jej myśli. To patrząc na wyjazdy do Villarrealu i Sevilli daje, większy komfort. Real nie może nic stracić jeśli chce jeszcze powalczyć, a stać ich na to, chyba, że tak jak w poprzednim sezonie GD wybije im z głowy nadzieje.
Terminarz prawdę mówiąc wygląda ciężko ze względu na półfinał LM. Z Deportivo także nie zawsze było lekko, jednak ja jestem optymistą, na 5 kolejnych spotkań przed ŻŁP Barca tylko raz wyjedzie poza granice Barcelony do Mediolanu. Tak Depor, derby z Espanyolem, wyjazd w LM, Xerez i rewanż na CN. Przynajmniej podróże nie będą przemęczać zawodników.
Mam nadzieje, że Zlatan wróci już w środę i nie zaskoczyłaby mnie także obecność w kadrze Abidala, choć jeśli coś ma się im odnowić to niech przesiedzą na straszaka mecz z Depor na ławce. Uraz Milito to nic groźnego, więc tylko teraz czekać na powrót Szweda i Francuza. Wielkich roszad z Deportivo ciężko się spodziewać, pewnie nie będzie 5 obrońców od początku, może Yaya, może Andresito od początku. Ważne, że Messi, Xavi i obrońcy wyglądają bardzo dobrze. Jednak Pep ponownie miał rację z tą formą.

Wróć do „Hiszpania”