Zgadzam sie z jordanem20. Pato czy Ballotelli moga spokojnie grac na lewym ataku w naszym systemie. Glownym zadaniem jest scinanie do srodka i strzal. Dodajmy do tego wymiennosc i rotowanie ustawieniem naszych napadziorow w trakcie meczu. Jest sporo opcji na wzmocnienie tej newralgicznej pozycji - Ribery, Pato, Ballotelli, Torres, Villa, Aguero. Kazdy z nich pasuje. W tym roku jeszcze czekaja nas wybory w klubie. Ktorys z kandydatow na prezydenta na pewno obieca kupno napastnika najwyzszej swiatowej klasy. Ribery bedzie z pewnoscia najtanszy, ale jemu chyba blizej do Madrytu mimo wszystko. Pato bedzie najdrozszy i najtrudniejszy do wyjecia, on sam mowi ze jest szczesliwy w Mediolanie, ma calkiem spora brazylijska kolonie w klubie, a Silvio i Łysego kibice chyba by na taczkach wywiezli gdyby sprzedali Kaczora. Ale opcja najlepsza, juz jest mniej wiecej na poziomie Frąka a ma 21 lat, ogromny talent. Mario za godziwa sumke moze odejsc, wydaje mi sie ze wszyscy w Interze maja dosc jego fochow nawet jesli juz jest ok miedzy nim a Jose. Dodatkowo mocno obsadzony atak - Eto'o, Milito, Pandev. Laporta przyznal ze Ballotelli bardzo mu sie podoba jako pilkarz. Z drugiej strony jego charakter moze byc problemem. Torres mnie zniecheca swymi kontuzjami, dodatkowo bardzo trudno bedzie kupic, przypadek podobny do Pato. Villa to swietny pilkarz, pewnie do wyjecia, zaaklimatyzowalby sie bez problemu, ale zbliza sie do 30 i placenie 30-45 milionow za gracza w tym wieku jest ryzykowne. Dodatkowo przychodzi na pozycje gdzie bardzo wazna jest szybkosc i fizyczna swiezosc, co pokazuje przyklad Titiego z obecnego sezonu. A wiadomo ze te walory z wiekiem sie traci. Chociaz David sie dosc malo wyeksplatowal w trakcie kariery, nie mial nigdy sezonu gdzie od poczatku do prawie konca sezonu gral na 3 frontach, a w wieku 24 lat gral jeszcze w Segundzie. O Aguero mowi sie najmniej, praktycznie w ogole, ja mam jednak pewne watpliwosci. gdy ogladam Atleti to przez caly mecz jest niewidoczny, czasami zrobi jakies 2-3 niezle akcje i tyle. Statystyk tez nie ma porazajacych, ale to tez wina slabosci jego partnerow. Niewatpliwie jest bardzo dobrym pilkarzem, ale czy tak genialnym jak kreuja go media? Albo jakims dziwnym zrzadzeniem losu jest slaba gra Kuna gdy ogladam go w akcji. Tu powinien wypowiedziec sie jakis fan Atletico typu Asteniu. Aczkolwiek nie obraze sie gdy trafi do Barcelony, na pewno lepszy on niz Henry a Pedro lepiej gra na przeciwleglej stronie boiska.
Pojawila sie juz nawet plota transferowa zwiazana z tym o czym pisalem: http://barcaelections2010.blogspot.com/ ... osell.html