Re: Inter Mediolan - FC Barcelona [faza grupowa i 1/2 finału LM]

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Re: Inter Mediolan - FC Barcelona [faza grupowa i 1/2 finału LM]

Post autor: (L)oczkerson » 17 kwie 2010, 13:21

Babel wcale nie stosuje to wybiegów czy nie tłumaczy potencjalnej wpadki, a najnormalniej w świecie mądrze gada. Poziom Interu w Lidze Mistrzów jest zależny od nastawienia z jakim ci piłkarze wybiegają na boisko i dlatego też Inter był w ostatnich latach tak krytykowany. W Lidze wychodzili jak gladiatorzy, pewni siebie aż do obrzydliwości i rywale to czuli. Potężne zespoły mają taką cechę i JUVE za Capello też tak potrafił przygnieść swoją siłą mentalną rywala. W lidze mistrzów Inter natomiast tej cechy nie prezentował. Często nawet wydawał się niepewny i jakiś nieobecny i tak po prawdzie to zawsze była przyczyna braku wyników w europie. Nie wiem czy o tym pisałem, ale ja zawsze widziałem tu zbieżność z Interem sprzed kilku lat w lidze, gdzie mimo świetnej kadry i gry ten zespół nigdy nie był wstanie wytrzymać rywalizacji z JUVE i Milanem. Wtedy Inter się odblokował dzięki Calciopoli, która rozbiła rywali i pozwoliła Interowi czuć się jedynym kandydatem do mistrza. A jak Inter się odblokował to już poszło. Teraz podobnym sygnałem w CL może okazać się zwycięstwo nad Chelsea. Zwycięstwo nieprzypadkowe i w świetnym stylu. Jeśli Inter poczuł się mocny, to może być bardzo wymagającym rywalem dla Barcelony. Czy to starczy na awans? :think: Osobiście uważam, że w każdym meczu Barcy wszystko zależy od tego co zaprezentują piłkarze Bluagrany. Jeśli zagrają na max swoich umiejętności to rywal nie ma wiele do gadania, ale jeśli Inter sie nie spali psychicznie to myślę, że rękawice podejmie i będziemy oglądali fajne mecze.

Wróć do „Puchary Europejskie”