Re: AS Roma (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Re: AS Roma (zbiorczy)

Post autor: Babel » 19 kwie 2010, 13:41

Spodziewałem sie takiej reakcji. Nie da sie skutecznie zaprzeczyc czyims opiniom bez nawiazania do jego sympatii klubowej :roll: . Bo przeciez skoro ktos cos zauwaza w innej druzynie, to o swojej musi myslec jako o absolucie, do którego wszyscy inni winni dażyć. Ja własnie tak odbieram gre Romy, kontrastujac ja do tej ostatniej Romy Spallettiego, która walczyła za nami dwa lata temu o scudetto, a nie porównujac ja do obecnego Interu. Roma kojarzyla mi sie własnie z takim radosnym futbolem, który owszem był zorganizowany, ale z przodu miał wiele swobody i polotu. Teraz rygor w grze defensywnej jest wiekszy, a polotu starcza na slabe Udinese. Nie umniejszam sytuacji w jakiej sie znalezli pomimo katastrofalnego poczatku. Nigdzie nie sugerowałem, ze Inter powinien byc wyzej w tabeli a Roma niżej, czy ze Inter prezentuje sie lepiej.

Odnosnie Interu to mimo wszystko nie tylko Maicon, Eto'o, Cesar czy Maicon w przekroju calego sezonu obnizyli loty. Dodałbym Cambiasso, Samuela, Motty którzy w kilku momentach sezonu byli bardzo nierówni. Nie mowiac juz o zachowaniach Mario, formie Muntariego i jeszcze kilku zdarzeniach.
może taki Babel będzie miał co opowiadać wnukom
Oby. Tyle, ze Babel jest klasycznym przykladem lewicowo liberalnej relatywistycznej cywilizacji smierci i nie zamierza miec potomstwa. Z finału LM, bede sie cieszył tak jakby to bylo moje dziecko. Jesli natomiast ja wygramy beda miał tyle radochy ile wielodzietne rodziny.

Wróć do „Włochy”