W LM strzelił do tej pory tylko dwie bramki i to Zurychem. Fakt, ale dla mnie to tylko statystyka, która w przyszłym sezonie niemal na pewno się poprawi. Benzema w tym sezonie strzelił tylko z Milanem, w meczu, który Real powinien przegrać, ale sędzia był ślepy. Ale nie pisz, że nie gra nic specjalnego w ważnych meczach. Ten wczorajszy mecz też był ważny. Higuain to zawodnik, który strzelił już dla Realu bardzo dużo ważnych bramek. Nikt w ostatnich trzech sezonach nie strzelił dla Realu tylu ważnych goli, co on. W ważnych meczach też już trafiał do siatki. Strzelał z Barceloną, Valencią, Atletico, Sevillą, Villarreal... To nie są ważne mecze?Etus2 pisze:bo Pipita mimo że strzela dużo to niestety ani z silnymi ekipami ani w LM nie pokazuje nic specjalnego...
Benzema nie wygląda na kogoś, kto miałby się obrazić i powiedzieć, że odchodzi. Nie ma nawet ku temu powodów. Jak już wcześniej napisałem, nie sądzę też, by po tym sezonie odszedł z klubu. Żeby coś takiego miało miejsce, to Real musiałby na tym sporo zyskać, np. wymianę na kogoś lepszego np. Rooneya albo Pato. Ale mimo wszystko wątpię.
Z tego co mi wiadomo, żaden piłkarz z pozycji Granero nie bierze udziału w treningach pierwszej drużyny. Na pewno nie bez powodu. Niektórzy mają jakiś problem z tymi wychowankami, prawdopodobnie pod wpływem Barcelony. Niestety obecna Castilla jest słaba i naśladowanie Barcelony nie przyniosłoby w tej chwili nic dobrego.
Dlaczego mam nie pisać o Kace? Bardzo prawdopodobne, że znajdzie się w kadrze na Saragossę.