Re: Inter Mediolan - FC Barcelona [faza grupowa i 1/2 finału LM]

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Re: Inter Mediolan - FC Barcelona [faza grupowa i 1/2 finału LM]

Post autor: (L)oczkerson » 20 kwie 2010, 21:33

Zaskakująco mało pokazuje Barcelona. Owszem niesamowicie utrudnia pressingiem Interowi wyprowadzenie piłki i Lucio czy Motta, nie jeden błąd przez to już popełnili, strzelili gola, ale przecież po fatalnym błędzie Maicona. Tak Barcelona bez setek podań, bez dziesiątek okazji, bez wszechobecnego Messiego czy zachwycających piłek do przodu Xaviego. Nie znaczy, to że Barca gra źle, ale nie tak dobrze jak się spodziewałem.
Inter natomiast ogólnie mi się podoba. Grają w takim ustawieniu jaki chciałem i z takim nastawieniem jakiego oczekiwałem (do przodu też cisną!) Był lepszy w pierwszej połowie, groźniejszy w ofensywie, ale Milito znów jest koszmarnie nieskuteczny (tak myślę, że to jego najgorszy okres od kiedy wrócił na włoskie boiska) i przez to Inter nie wygrywa (teoretycznie jeszcze przez sędziego, bo niesłusznie odgwizdał spalonego na samym początku, ale Milito i tak by nie strzelił :p ) Świetny Sneijder, gryzie trawę aż miło. Dobry Eto'o, bardzo podoba mi się jak rzuca się do pressingu!
Dobry mecz
Forza Calcio!

Wróć do „Puchary Europejskie”