Re: Bayern Monachium (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Metal
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Re: Bayern Monachium (zbiorczy)

Post autor: Metal » 28 kwie 2010, 9:27

A powiedz mi gdzie ta druga wyśmienita sytuacja Lyonu? Chyba nie liczysz strzału z dystansu, bo akcję mieli jedną - Bastosa, który de facto powinien to wsadzić, ale to nie nasz problem. Byliśmy lepsi w każdym elemencie gry i ta kartka nie miała żadnego znaczenia. Owszem czasem przypadek robi różnicę, ale jestem pewny, że w 10 też byśmy dominowali. Lyon nie pokazał nic - wyszli jakby to był mecz o pietruszkę, nie było czegoś takiego jak wola walki, nie widziałem w nich chęci atakowania, albo to po prostu Bayern był taki mocny. Jednak nie sądzę, bo Monachijczycy zagrali wczoraj wyśmienicie, ale jakby Francuzi szarpali to coś by stworzyli, a w meczu mieli jeden celny strzał na bramkę, trochę mało. Teraz widać ile dla nich znaczyły wolne Juninho, ten człowiek to z niczego robił coś!

Widzisz red możesz sobie mówić, ale właśnie teoretycznie lepsze - bo lepszy gra dalej, co z tego, że na papierku Real, ManU, Chelsea mają lepsze ekipy? Ich już tu nie ma, a obecny jeszcze mistrz Anglii odpadł właśnie z Bawarczykami. Sądzę, że przy wzmocnieniu obrony Bayern za rok może powtórzyć to osiągnięcie i mam wrażenie, że bocznego defensora już nie potrzeba, Diego Contento i wszystko jasne :P ale ktoś na środek jest niezbędny, do tego bramkarz. Wróci Kroos i będzie naprawdę ciekawie, bo ten chłopak to co robi w tym sezonie jest czymś wielkim. Nadchodzi czas typowej 10 w Monachium.

A co do Olicia to facet ma arbuzy, nie tam żadne jaja - to za mało :beer:

No i trzeba podziękować włodarzą za cierpliwość do van Gaala, teraz chyba widzą ile robi jakość, a nie ilość. Chodzi tu przede wszystkim o piłkarzy, tak samo jak i o doświadczonego trenera, genialnego taktyka. Z Klinsmannem nic nie osiągnęliśmy bo on nie miał pojęcia o piłce klubowej, a Holender ze swoim notesikiem robi cuda (;

E:

Chciałem jeszcze dodać, że w wyjściowej jedenastce było pięciu wychowanków Bayernu: Schweinsteiger, Lahm, Badstuber, Muller oraz Contento. To chyba świadczy o tym kto dziś ma jedną z najlepszych szkółek piłkarskich, pokażcie mi drugi taki zespół ze światowej czołówki. :beer: A na zapleczu jest jeszcze Ekicki, choć nie sądzę aby z niego coś było, w innym przypadku van Gaal już by na niego stawiał, a odwagi mu odebrać nie można, gdyż postawił w meczu z Fiorą, 17-letniego ofensywnego pomocnika na lewej obronie.

Wróć do „Niemcy”