Red, ale sorry, dlaczego nie musiał wyrzucać zawodników Lyonu z boiska. Powiedz mi gdzie tutaj popełnił błąd. Faul Toulalana na Robbenie - kartka spokojnie a za nakładki, wyprostowaną nogą i to też przed oczami arbitra, daje się kartki. Także nie widzę problemu.
W rewanżu najpierw nie widziałem za co dostał Cris drugą kartkę, bo pierwszą bezdyskusyjnie za faul, dopiero w powtórkach zobaczyłem jak zaklaskał sędziemu - kartka za coś takiego od razu. Także wytłumacz mi proszę, dlaczego sędzia 'nie musiał wyrzucać piłkarzy Lyonu'?
Co do meczu to pełna kontrola poza dwoma okazjami Lyonu. Generalnie Muller w 3 minucie powinien już skończyć spotkanie. Choć u van Gaala nie ma czegoś takiego dopóki sędzia nie zagwiżdże po raz ostatni. I to mi imponuje w Holendrze. Gramy skoncentrowani, na maxa i przede wszystkim mądrze.
Wszyscy zwykle zachwycają się Robbenem, Oliciem, Riberym itd a jak dla mnie jedną z kluczowych spraw załatwionych przez Louisa jest przesunięcię Schweiniego na środek koło Bommela. Chłopak rozgrywa najlepszy sezon w karierze, czysto odbiera piłki, dobrze dogrywa, jest i z przodu i z tyłu. Do tego koło niego Bommel i w środku pomocy mamy spokój. W obu meczach z Lyonem Schweini zagrał świetnie.
Jeśli chodzi o finał to chciałbym zagrać z Interem. Dziś po raz drugi w życiu będę kibicował Włochom. I liczę, że tak jak tydzień temu mnie nie zawiodą.
Najlepiej by było jakby mimo wszystko przegrali, ale awansowali:
http://www.xs4all.nl/~kassiesa/bert/uef ... k2010.html