Re: Bayern Monachium (zbiorczy)

red85

Re: Bayern Monachium (zbiorczy)

Post autor: red85 » 28 kwie 2010, 11:24

Najpierw był wielki Manchester United, a następnie był Glazer. Nie na odwrót. United to był przez lata klub, który był maszynką do zarabiania kasy. Dług pajaca z ameryki nie miał zadnego wpływu na zbudowanie potęgi, co najwyżej negatywny, bo zaczęło się dużo większe kombinowanie z transferami. Wiele z tych wielkich zakupów w ostatnich latach było sfinansowanych ze sprzedaży wielu innych zawodników (Mikel, Van Nistlerooy, Howard, Heinze, Smith, Rossi, Pique, Richardson, Bardsley, Campbell, Manucho - to jest już jakieś 70 mln funtów(!)).
Bundesliga jest ligą nieprzewidywalną, bo tam cały czas ktoś nowy doskakuje, ktoś nagle zawodzi, a jakbyś wiedział przeciwko Bayernowi prawie każdy muruje bramkę i ciężko się gra przeciwko takiemu Koeal, który ma ustawione dwie linie defensywy, gdzie jest po pięciu piłkarzy w każdej, a Robbena i Riberyego kryje po trzech graczy.
A w innych ligach to jak jest? Najlepszym nie ułatwia się strzelania bramek.

Bundesligę oglądam w miarę możliwości. Nie jest dla mnie to atrakcyjna liga i nie uważam, żeby była blisko PL, czy też PD. Zdecydowanie bliżej jej IMO do francuskiej, czy też włoskiej.
Wyznacznikiem klasy zespołu jest to jak gra w Europie z najlepszymi, w BL zawsze nam szło ciężko, a rok 2001? Ogrywaliśmy Real, ManU jak chcieliśmy, ale może powiesz, że zabrakło nam klasy bo wygraliśmy BL w 94 minucie 34 kolejki? :lol: Bo z tego tak wychodzi.
O braku klasy nigdy nie wspomniałem. Wspominałem to już dawno temu - dla mnie liczy się przede wszystkim to co pokazujesz co tydzień, a nie kilka razy w roku. To jest moja opinia, do której mam prawo.

Wróć do „Niemcy”