Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Awatar użytkownika
kubaokocim
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Post autor: kubaokocim » 29 kwie 2010, 15:44

Szkoda trochę Mario. Wiadomo, nie dziwie się kibicom, bo jednak chłopak zaszedł im za skórę. Jednak w takim dniu jak ten powinni zapomnieć o urazach, odłożyć je nabok. Wygrała cała drużyna, której on też jest częścią. Bardzo podobało mi się jego zachowanie po meczu. Pierwzy raz zobaczyłem Mario jak się cieszy, skacze, uściskuje się z Eto i z Maiconem. Może potrzebował czegoś takiego aby stać się lepszym zawodnikiem? Wielkiego sukcesu, który sprawi że wreszcie się zmieni na dobre? Oby. Jak nie spodobało mi się to, jak potraktował koszulkę swojego klubu, tak teraz poprostu w świecie jest mi go żal. Ciekawe co się stanie w przyszłości. W każdym razie jakby to nie była decyzja, oby wyszło to na dobre i dla Interu i dla niego, bo ma on papiery na bycie klasowym zawodnikiem.

Co do meczu, nerwówka do samego końca. Czerwona kartka dla Motty? Różnie to można interpretować, jeden sędzia da żółtą, drugi czerwoną, a ten trzeci odgwizda tylko faul. W każdym razie ta kartka ustawiła mecz. Inter już całkowiecie zamurował bramkę. Pod koniec meczu graliśmy już 6 obrońcami i 3 def. pomocnikami :) Wielkie brawa dla nich. Wiele osób pisze że rola trenera, czyli Mou nie miała. tu żadnego znaczenia. Większej głupoty nie słyszałem już dawno. Mou tchnął w zespół mentalność zwycięzców czego nie udało się od wielu lat nikomu. Udowodnił, że jest świetnym taktykiem, co pokazał w tym meczu, choćby przez ustawienie zespołu i przydzielenie każdemu zawodnikowi zadań obronnych. Nigdy nie widziałem Eto i Milito na bokach obrony, co też pokazuje jak wielkie było zaangażownie każdego zawodnika w ten mecz. Messi i Ibra jak zwykle nie istnieli. Zostali nakryci kapeluszem przez świetną obrone, która wyprzedzała ich o krok z każdym ich zagraniem.

PS. Ibra odszedł do Barcy, aby wygrać LM. Inter sprzedał Ibre, aby wygrać LM. :)

Wróć do „Włochy”