Re: Matura

Awatar użytkownika
weasel
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Re: Matura

Post autor: weasel » 04 maja 2010, 17:45

gilardino11 pisze:I nie chodzi o to że humaniści walczą o brak matmy na maturze tylko jej nie chce 90% uczniów :!:
No a 99% uczniów wogóle nie chce chodzić do szkoły tylko co z tego wynika :?:
Uczniowie nie mogą decydować o maturze jaka by nie była :!: O tym maja decydować ludzie, którzy się na tym znają, są ekspertami, mają wieloletnie doświadczenie :!: :mrgreen:

Po drugie matematyka na maturze obowiązkowa jak najbardziej :!:
Sam zdawałem "stara maturę" i zdaje sobie sprawę, że było to coś innego niż teraz ale wydaje mi się, że w takim zakresie w jakim była to każdy średnio rozgarnięty przy odrobinie własnej pracy (tak własnej pracy uczymy się nie tylko w szkole :!: ) był w stanie bez problemu ją zdać.

Po trzecie głupota jest tendencja "wszyscy zdają maturę" :!: Matura to matura powinna mieć swój poziom, przygotowujesz się i albo zdajesz albo nie :!: Nie każdy musi mieć maturę :!:

Po czwarte zderzenie z prawdziwa matematyką miałem na studiach mgr inż :mrgreen: całki, równania różniczkowe itd. to był hardkor :mrgreen: Na szczęście zakończony sukcesem. I to była matematyka trudna, z którą już nie każdemu powinno być po drodze (tylko z własnego wyboru :mrgreen: )...

Wróć do „Hyde Park”