Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

pasza
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post autor: pasza » 05 maja 2010, 12:44

jego gra w tym sezonie mnie razi. keita czy toure mnie tak nie raza. pewnie dlatego ze alves gra na obronie i widac jego brak na tylach. zawala wlasnie te wazne mecze, gdzie tyly sa potrzebne, z teneryfa blyszczy, bo bronic sie prawie nie trzeba (zastrzegam ze nie widzialem meczu wczorajszego), ale ogolnie chodzi mi o druzyny, ktore za polowe wypuszczaja sie niezwykle rzadko i braku alvesa na tylach zwyczajnie nie widac. za to w meczach gdzie trzeba cos bronic, to go nie ma. to raz, dwa, ze jego dosrodkowania mozna o kant dupy potluc. nikt mi nie wmowi, ze on dobrze dosrodkowywuje, otworz oczy i zobacz na jego crossy. abidal jest dla mnie swietnym bocznym obroncom, broni swietnie, w ofensywie mniej widoczny, ale tez potrafi zrobic przewage jak trzeba. i nie rozumiem dlaczego mowi sie o wzmocnieniu lewej a nie prawej strony, to dla mnie kuriozum.
belletti strzelil bramke jedna przez cala swoja kariere na camp nou, ale za to jak wazna bramke.

puyol gra na srodku, bo jest obronca kompletnym, gra swietnie na kazdej pozycji w bloku defensywnym, zaczynal na prawej. przeniesiony zostal na srodek, poniewaz tam byla luka, ale jak luki nie ma, to moze grac na prawej. jasne ze ma juz swoje lata, ale moze jeszcze troche pograc. takze pozbywajac sie alvesa wcale nie trzeba na sile sprowadzac maicona. wystarczy wzmocnic srodek, ktory juz nie jest slaby, jest pique i jest militio, ceceras nie kaleczy jakos bardzo na tym wypozzyczeniu, moznaby go przetestowac. srodek mial byc wzmocniony czygrynskim, wyszlo jak wyszlo. nie moja wina, ze transfery bywaja nietrafiona. tak samo jak z zambrotta. belletii byl kupiony z tego samego powodu i z podobna renoma co alves, tez byl zajebiscie ofensywnym prawym obronca, jednym z leszych jak nie najlepszym w lidze.

keity czy toure nie chce wyrzucac, ale tez trzeba sie zastanowic co jest z nimi nie tak. faktem jest, ze kadra jest waska i nie mozna sie pochopnie pozbywac zawodnikow nie majac alternatywy. ale alves zwyczajnie mnie razi swoimi poczynianiami na boisku

......

ronaldo strzelil te 34 jak liga miala 22 druzyny. w 37 meczach bodajze, wiec mozna powiedziec, ze messi juz jest lepszy. ale wiadomo rekord, to rekord

mozna prosic o zmiane nika na sezonowiec ? :haha:

Wróć do „Hiszpania”