Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

smurano
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post autor: smurano » 05 maja 2010, 13:48

Jeżeli chodzi o wylot z drużyny to zacznę od środka pomocy. Dla mnie to Carrick. Oglądając jego mecz z Romą w 2007 roku myślałem, że bedziemy mieli herosa w składzie, który bedzie wymieniany wśród najlepszych środkowych pomocników na świecie. Dziś mineły 3 lata od tego meczu i stwierdzenie, iż Carrick to jeden z najlepszych pomocników na świecie nie ma racji bytu. Lepiej postawić na młodszych w postaci Andersona i Gibsona, oprócz nich są Fletcher i OH. Oczywiście cały czas licze na transfer jakiegoś rozgrywającego, nie mam pojecia kto nim może być ale ktoś taki musi się znaleźć. Atak? Mamy Roo, szkalnego Owena, całą plejade młodych wilków oraz tego nieszczęsnego Berbatova. W tamtym okienku nie było innego wyjścia niż wydać grubą kase na napastnika, SAF odstawił Teveza i kupił Berbe, co było błedem. Można sie spierać, że Tevezowi nie uśmiechałoby się siedzenie na ławie ale jakie znowu siedzenie? Bycie drugim napastnikiem w drużynie to jednak różnica niż bycie trzecim. Ten sezon pokazał, że Tevez jednak troche by pograł i to wcale nie w meczach o pietruszke. Na Bayern nie potrzebny byłby znachor żeby uleczyć nogę Roo. Teraz w przypadku odejścia Berbatova trzeba podjąć ryzyko i dać szanse młodym albo znowu wywalić kase na transfer napastnika. Ostatnim do wylotu bedzie ktoś z bramkarzy. Foster albo Tomek.

Wróć do „Anglia”