Zależy jak na to patrzeć. Materiał będzie miał doskonały bo Real ma naprawdę świetny skład. Z drugiej strony wyjątkowe oczekiwania i cała specyfika Realu, którą chyba wszyscy zorientowani dobrze znają.Diamen23 pisze:Ego Portugalczyka będzie chciało poprowadzić kolejny wielki klub, ale czy Real to dobry wybór?
Inna sprawa, że to może być po prostu jedyny wybór. Powtórzę raz jeszcze, że Mourinho na pewno ma w planach podbić La Liga a więc musi objąć Barcelonę albo Real. Na angaż w Barcelonie nie ma szans.
Rozumiem te obawy, ale ja to widzę inaczej. Perez wydał fortunę na transfery, zmontował Galacticos 2 a mimo to sukcesów brak. Oczywiście ewentualna wina Pellegriniego jest tutaj co najmniej dyskusyjna bo trafili na taką a nie inną Barcelonę, ale Florentino pewnie zrobi wszystko, aby zminimalizować prawdopodobieństwo porażki w przyszłym sezonie a zatrudnienie Mourinho to w tym wypadku chyba najlepszy krok. Oczywiście postawienie na Mourinho będzie się wiązało z pewnymi zmianami w zarządzaniu, ale to jest chyba moment w którym Perez jest w stanie wybrać takie rozwiązanie.Diamen23 pisze:Ja nie przeczę, że to są wielkie kluby, ale po prostu prowadzenie Realu przez Jose to byłoby jak strzał w stopę. Chodzi mi o prezesa wariata, który prędzej czy później pokłóci się z Mou. Nie wyobrażam sobie dwa tak wielkie charaktery żyjące przez lata w harmonii.
Nie w tym rzecz. Real zatrudnia wielkich trenerów albo kupuje wielkich piłkarzy licząc na to, że obejdzie się bez wielkiego trenera i wystarczy marionetka. Teraz mają świetny zespół, ale bardzo możliwe, że nic nie ugrają i o ile brak sukcesu w lidze można wytłumaczyć (Barcelona) o tyle kolejnej żenady w LM oraz Pucharze Hiszpanii już nie bardzo. Zatrudnienie Mourinho to chyba wszystko co może zrobić Real bo nie wierzę, że mogliby oddać zabawki w ręce kolejnego 'niepewnego' trenera. Pelle zostanie albo przyjdzie ktoś wielki a do drugiego scenariusza idealnie pasuje Mourinho. Wyniki Interu paradoksalnie sprzyjają temu scenariuszowi.Diamen23 pisze:Piszesz tak, jaby Real zatrudniał tylko najlepszego szkoleniowca na rynku. W ostatnich latach na tym stanowisku pracowali Schuster, Ramos czy Quieroz. Żaden z nich wielkim szkoleniowcem nie był. Nobilitacją imo byłoby poprowadzenie Barcelony czy Manchesteru U, bo szansę na to są bardzo małe. Ale casting na trenera Realu odbywa się co roku, a nawet częściej.