Re: Wybory 2010

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Re: Wybory 2010

Post autor: Chlopaczek » 10 maja 2010, 2:24

Mysle Cloner ze inaczej rozumiemy pojecie kolebka cywilizacji. Jak dla mnie jest to miejsce narodzin nowej cywilizacji zatem Twoje stwierdzenie ze jest nia monarchia jest dla mnie na pierwszy rzut oka niezrozumiale.
Monarchia moze byc jednym z fundementow nowej cywilizacji ale nie kolebka sama w sobie. Sadze zatem ze nie mozna tego polaczyc tak jak Ty to zrobiles chociaz teraz jest juz jasne co miales na mysli gdy to pisales.

Skoro juz wywolany zostal temat JKM i jego pogladow to faktycznie moga byc one nazbyt radykalne. Odrzucanie demokracji to hardkor. Gloszenie ze kobiety sa glupsze od mezczyzn tez raczej w dzisiejszych czasach nie przejdzie. Z tego co mi sie obilo o uszy to jeszcze wyklucza socjalna role panstwa. To tak jakby sobie sam strzelil w leb. Ludzie nie beda analizowac dlaczego utkwi im tylko w glowie ze panstwa ma im nie pomagac.
I chociaz JKM imponuje wielu szczegolnie mlodym ludziom (bo w sumie czemu nie? jak sie go slucha to brzmi calkiem przekonywujaco i do rzeczy) to jest jak na polityke zbyt szczery. Zbyt otwarty. Trzeba mowic to co ludzie chca uslyszec albo przynajmniej tak szafowac swoimi pogladami tak ubierac je w slowa zeby byly do przelkniecia dla szerszego grona odbiorcow. Inaczej poparcie w granicach jednego procenta i latka oszoloma to maks co osiagnie (w sumie juz to ma).
Nalezy po prostu sciemniac ale widocznie JKM jest na to zbyt uczciwy. Godne pochwaly atoli nie ma czego szukac na polskiej scenie politycznej z takimi przymiotami charakteru.

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”