Re: Reprezentacja Hiszpanii (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Re: Reprezentacja Hiszpanii (zbiorczy)

Post autor: Jarzinho » 10 maja 2010, 21:19

brylancik pisze:Valdes nie pojedzie z tego samego względu z którego nie był powoływany Raul pomimo, że wtedy z czysto sportowego punktu widzenia na powołanie zasługiwał. Casillas jest lepszy, a gdyby Victor siedział na ławce to więcej niż prasa zaczęła by płakać, że jest w lepszej formie niż Casillas, że wygrał Zamore itp itd. Teraz co najwyżej popłaczą jak już Sfinks z niego zrezygnuje, ale podczas mistrzostw będzie spokój. Pedro niech jedzie, pomimo że IMO Navas jest lepszy piłkarsko. Busquets na szczęście się pod koniec sezonu trochę ogarnął, ale i tak śmiem twierdzić, że Alonso zjada go dupą.
Raul nie był powoływany bo był symbolem porazki i nieudolności Hiszpanów, a dodatkowo byli od niego lepsi, podobnie jeśli chodzi o Gutiego. Kibice Realu tego nie mogli zrozumieć, ale czego się spodziewać jeśli jeszcze niedawno wielu wspominało, że należy się miejsce tej pokrace Granero.
Prawdę mówiąc przed spotkaniami ostatniej kolejki w La Liga robiłem sobie rozpiskę i muszę powiedzieć, ze mnie nie zaskoczyła ta kadra. Niewiele się pomyliłem, pewniakami dla mnie są:
Iker, Reina, Lopez
Ramos, Arbeloa, Albiol, Capdevila, Pique, Puyol,
Senna, Alonso, Xavi, Iniesta, Cesc, Silva, Busquets
Villa, Torres, Negredo.
W szerokiej kadrze miałem jeszcze Monreala i Pablo z Valencii. Jednak wg. mnie 4 która uzupełni ten skład to Marchena, Navas, Pedro i Mata. Navas i Pedro pojadą bo Sfinks nie jest pewny jak wyglądać będzie Iniesta, a Mata mimo wszystko to alternatywa dla Silvy. Cieszy mnie obecność Azplicuety bo to gościu który spokojnie może wygryźć po Mundialu Ramosa, podobne odczucia mam do Monreala w przypadku Capdevili, chyba, że zatrzymają się jak Marcano.

Wróć do „Hiszpania”