Jarzinho, z tym Ramosem jako najslabszym punktem defensywy, to rozumiem ze przylepiles mu taka latke i juz sie tego trzymasz, a meczy nie ogladasz bo nie ma po co? Bo ja ogladajac mecze Realu i Barcy wyraznie widze, ze Ramos przez ostatnie pare miesiecy popelnia mniej bledow niz taki np. Puyol, ale w zadnym wypadku nawet nie probuje kwestionowac pozycji Carlesa, bo obronca jest wciaz znakomitym. Sergio naprawde wiekszosc tego sezonu gra po profesorsku i jest naszym najlepszym obronca, szczegolnie grajac na srodku. Fakt ze przy ostatnich wyczynach obrony Realu to nie brzmi szczegolnie dumnie, ale jednak cos oznacza. A warte uwagi jest przede wszystkim to, ze w koncu sie uspokoil z kartkami - i powoli przestaje bic rekordy.
Nikt tu nie mowi zeby wstawic Raula za Torresa czy Gutiego za Xaviego, bo to bylby syndrom skrajnej glupoty. Ale kwestionowanie pozycji Ramosa, ktory jest jednym z 3 najlepszych prawych obroncow na swiecie, tez jest raczej slabe.
Ciekawi mnie za to wybor partnera dla Villi w przypadku nie w pelni zdrowego Torresa, jak rowniez obsada pierwszego DMF w druzynie. Trzymam sie zdania, ze przy zdrowym Sennie, Busquets pierwszej 11 raczej nie powacha. Jego pozycja w Barcelonie i gra kosztem Toure jest dla mnie i nie tylko dla mnie zagadka, ale to rozmowa na inny temat.