Re: Wybory 2010

red85

Re: Wybory 2010

Post autor: red85 » 11 maja 2010, 17:03

Już dało ciała.I co raz więcej ludzi zauważa,że jak barany poszli głosować za pustymi obietnicami.
Jesli barany nie wiedzą co to polityka to trudno. Będą zawodzić się co kilka lat.
Nie ma argumentów to uciekamy się do tych ad personam,co?I
Że co? Zauważyłem, że Wasz obóz lubi sobie prawić takie czułości to chciałem się wpasować w ta konwencję. A zresztą jaki to atak. Od pisiaków zalatuje komuną na odległość (podpowiedź - socjal!)...
Naprawdę jesteś aż tak głupi czy tylko udajesz?
Udaję. W Twoim przypadku jednak niestety nie mamy wątpliwości.
Wszyscy dookoła winni nieudolności tych rządów tylko nie PO.PSL,PiS,Kaczyński.Zaraz się pewnie dowiem,że lata rządów PO to najlepsze lata po 1989 :rotfl: :rotfl: :rotfl: PO zachowuje się jak żul - wyprzedaje sprzęty w domu (prywatyzacja,który ruszyła z kopyta po dojściu ich do władzy - w końcu trzeba się nachapać póki cokolwiek zostało) by mieć za co pić (pokrycie dziury budżetowej),a nie myśli o tym,co będzie w następnym miesiącu (obecny dług publiczny ty,ja i wszyscy inni podatnicy będą spłacać przez następne kilkadziesiąt lat).Nie wspomnę o dogorywającej służbie zdrowia (próbował ktokolwiek zrobić sobie jakiekolwiek badania na NFZ w publicznej placówce???)czy np. o policjantach,którzy nie mają kasy na żarówki.I wszystkiemu winien Jarek,nie?System emerytalny też trzeszczy w szwach.Co oni zrobili przez te 3 lata prócz PRowskich zagrywek?Nie wprowadzili ŻADNEJ reformy.A ty nadal żyj w matriksie.
Problem jest w tym, że ja nie jestem zwolennikiem żadnej partii. Nie mówiłem o nikim konkretnym kiedy pisałem fragment, który zacytowałeś. Moim zdaniem ten ustrój jest chory i mało można w nim zrobić nie mając zdecydowanej większości. I twierdzę tak od dawna. Patrzę na to niejako z boku i potrafię z dystansem do tego całego gnoju zwanego polityką podejść.
Ty natomiast dalej pluj jadem. Ja się już nauczyłem, że wymiana zdań z Tobą nie ma najmniejszego sensu. Dlatego też na tym ją zakończę. Adios.

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”