Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post autor: Mentor » 12 maja 2010, 18:06

Bienias pisze:a gdzie ja napisalem o jego szybkosci ?
Nigdzie. Porównanie żółwia do lamparta to przecież zwrócenie uwagi na rozmiar stanika. Mój błąd.
Bienias pisze:a tego nie jestem pewien.
Jeżeli przyjdzie Villa to napastników będziemy mieli już naprawdę wystarczającą ilość. Kolejne wzmocnienie potrzebne będą w pomocy i tam ewentualnie pasowałby Silva. W ataku więcej miejsc już nie ma. Oczywiście mógłby tam czasem zagrać, ale nie ma sensu go w tym celu sprowadzać bo i bez niego nasz atak wygląda wystarczająco dobrze.
Bienias pisze:Chociaz jak mamy zaplacic za Cesca wiecej niz 20 baniek to wole zeby nigdy nie zagral u nas.
Ja nie mam takich oporów. Cesc >>> Silva więc wolę jego i tyle.
Bienias pisze:Janio wszystko ladnie pieknie ale czy to Barca ma sie dostosowac do Ibry czy Szwed do druzyny? Bo jak domniemam z twojego posta pierwsza opcja jest po twojej mysli?
Bienias pisze:czyli Ibra dobry a np pomoc zla? czyli wymieniamy pomocnikow bo nie umieja zagrac prostopadlej pilki do zawsze ruchliwego Ibry. :lol:
No buahuahua boki zrywać.

Zlatan musi się nauczyć grać z kolegami a koledzy grać ze Zlatanem. Zlatan musi się nauczyć wychodzić do podań a pomocnicy podawać do Zlatana. Trudne do zrozumienia?

Liczy się kolektyw więc Xavi ma taki sam przymus dogrywania dobrych piłek do Zlatana jak Szwed dobrego do nich wychodzenia. Tymczasem brak szans Ibry po prostopadłych podania zrzuca się tylko na niego tak jakby Creus co chwila rzucał mu świetne piły tylko smętny Szwed się nie rusza. Gówno prawda, ale wiele osób nie pojmie tego bo będą zajęcie podziwianiem kółeczek Xaviego i szukaniem Leo.

Warto też wspomnieć o braku Iniesty w tym sezonie. Długo się leczył a jak grał to grubo poniżej oczekiwań. Karb rozgrywania spadł niemal w całości na Xaviego. Z czasem coraz częściej graliśmy przesuniętym Messim, ale Leo gra bardziej indywidualnie więc po nim trudno było oczekiwać regularnych 'ciasteczek' do Szweda. Jeżeli będziemy mogli pograć Iniestą i Xavim w pomocy oraz Messim na boku to na pewno Zlatan będzie miał więcej szans do wykazania się.

Wróć do „Hiszpania”