Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post autor: ddemon » 13 maja 2010, 0:12

Mentor pisze:Sorry, ale oglądam mecze niestety daleko od murawy i nie wiem co buńczucznego mruczy Ibra przy schodzeniu z boiska. A Ty jak się wkręciłeś na stadion/y?
też oglądam mecze i sobie to nieubzdurałem :D niewiem co mruczy ale realizator transmisji akurat to wychwycał :)
Mentor pisze:Silva jeżeli ma przyjść to nie jako napastnik. Oczywiście nikt mu u nas pewnego placu nie da. Nasz zespół naprawdę nie potrzebuje obecnie wielu wzmocnień. Potrzeba jednego napastnika (np: Villa), w dalszej kolejności może kogoś do pomocy (np: Cesc albo Silva z naciskiem jednak na tego pierwszego) no i zmiennika dla Alvesa. Jeżeli nie uda się w tym okienku wyrwać Fabregasa to nie ma sensu rozdzierać szat i rzucać się na Silvę tylko powalczyć o Cesca za rok. Pozwoliłem sobie założyć, że Iniesta w przyszłym sezonie będzie w stanie rozegrać konkretną ilość minut a i nowych młodzików można się spodziewać. Thiago już w tym sezonie bardzo wiele trenuje z pierwszym zespołem więc oczekuję, że w przyszłym będzie już trochę kopał.
Co do Silvy jasne że mu nikt placu nieda z miejsca i nie trzeba wielu wzmocnieńi bardziej potrzebny jest nam Cesc niż Silva :) wtym się z Tobą zgadzam tak jak odnośnie gry Bojana że niemoże odejść i powinnien dostawać więcej minut.Napewno jakiś młodzik dostanie szanse :) a co do rozegranych ilości minut Iniesty owszem można zakładać ale taki klub jak powinnien mieć więcej zawodników na daną pozycję by niebyło potem narzekania że musi grać Keita i tylko Xavi ciągnie wózek :P dlatego znów się z Tobą zgadzam że Cesc powinnien być priorytetem choć sądze że niestety będziemy musieli się obejść "smakiem" jeszcze jeden sezon :(
Mentor pisze:Silva zatem nie jest nam potrzebny o ile przyjdzie Villa. Gdybyśmy nie kupili El Guaje to wtedy warto by było powalczyć o Silvę, który mógłby grać nie tylko w pomocy, ale i na boku choć na pewno z gorszym skutkiem. Lepsze to jednak niż wystawianie z boku Iniesty choć to chyba już za nami bo zarówno Pedro jak i Bojan dobrze sobie radzą na tej pozycji.
Zgadzam się ale jeśli nadarzy się sprzedaż Ibry za 35-40 mln funtów to trzeba odmawiać? w/g mnie nie.. i spróbować kupić ich obu może by poszli na wymiane z Keitą :D

Mentor pisze:Xavi gra więcej górnych piłek? Nie zauważyłem doprawdy.
Ja mam takie wrażenie zapewne przez to że Ibra większość tych piłek marnuje... :/
Mentor pisze: Teraz się przynajmniej upewniłem, że po prostu nie masz pojęcia o czym piszesz i rzucasz tylko pojęciami, których najwyraźniej nie rozumiesz. To ułatwia sprawę a raczej oszczędzi mój czas, który mógłbym niepotrzebnie zmarnować na wymianę poglądów z Tobą.
A jest inaczej? Cały czas mówi się że Zlatan uczy się systemu Barcy itd.. a tymczasem on nic niewniósł dużo jeśli chodzi o grę Barcelony...przychodził jako crack...owszem zapewniał nam kilka pkt decydujących o mistrzostwie ale jeśli przyjdzie oferta sprzedałbym bez żalu ;]

pasza
jeśli do mnie to mam wrażenie że Xavi wcale nie ignoruje Zlatana zagra mu 2-3 górne piłki ale z tego dużo niewynika (oprócz bramki z Arsenalem) innych sobie nieprzypominam :D a tak a to piłka odskoczy a to zła murawa a to złe buty że się pośliznął i piłka uciekła a to obrońca był bliski niego i niemógł jak przyjąć piłki i przede wszystkim moment spalonego!! :/

zgadzam się z Tobą gra znim się nie klei...niepasuje do systemu i tylko wiara pozostaje że może być lepiej tak jak w przypadku Henry'ego że 2 sezon będzie lepszy ;]

Wróć do „Hiszpania”