Włochy - Transfery (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3127

Post autor: Chlopaczek » 28 mar 2005, 2:53

Do mercato jeszcze daleko ale juz teraz mozna sobie pospekulowac pomarzyc i tak dalej :)

Przedstawie tutaj moja wizje Milanu po zakonczeniu letniego okna transferowego.
Zakladam ze Gilardino i Jankulovskiego juz mamy zaklepanych :)

W Milanie drazni mnie paru pilkarzy takich jak:
-Inzaghi-drewno i sep pola karnego nie lubie takich pilkarzy ale przynajmniej jeden taki typ zawodnika w druzynie musi byc a Milan ma jeszcze dwoch (Tomasson i Crespo) wiec Pippo out.Oczywiscie cenie jego zaslugi czyli bramki dla Milanu jednak jest to gracz drogi i kontuzjogenny.Pewnie jeszcze ma z 4 banki kontraktu i za co az tyle?
-Simic-na co po co on nam to chyba nigdy sie nie dowiem.Zajmuje tylko miejsce i pobiera kase out razy 15.
-Serginho-tak tak ulubieniec Slvio nie da sie go sprzatnac :lol: Moim zdaniem marnuje sie w Milanie (podobnie jak Rui ale o nim nizej) i niech spokojnie sobie odejdzie.Moze grac na obronie moze w pomocy a oficjalna strona Milanu podaje go jako napastnika.Czlowiek orkiestra.Ladnie sie miesza panuje nad pilka ale ma juz 34 lata.Ludzie nie mozemy trzymac takich staruchow na lawie.Nie lepiej zeby jego czesc lawki zajal jakis mlody gracz (ale juz ograny z 2-3 sezony w Serie A na przyklad)?Jak sie da to Serginho wyjdz.
-Rui Costa- mam duzy szacunek dla tego pilkarza i dlatego smutno mi ze grzeje tylko lawke u nas.Nie zasluguje na to (inna sprawa ze sie na to godzi).Niech odejdzie sobie do tej calej Benfiki albo niech wroci do Fiory a my zarobmy pare milionow euro.Wiadomo ze te 40 mil (jesli dobrze pamietam) wydane na niego sie nie zwroci.
-Abiatti-jesli ma kiedys bronic w druzynie narodowej to niech szybko ucieka z Milanu.Ma 28 lat to jeszcze nie tak zle jak na bramkarza.Moze sie przeniesc do innego klubu i tam spokojnie grac marzac o kadrze.Jest to pilkarz uznany mysle ze wiele klubow przyjmie go z otwartymi ramionami.

No wiec teraz jak pozbylismy sie tych 5 pilkarzy to mozemy kupowac :lol:

Zaczynamy od tylu bo tak lubie :lol:
Na bramke trzeba sprowadzic jakiegos mlodego wilczka.Moze Costanzo?Moim idealnym kandydatem i marzeniem zarazem jest Kameni z Espanyolu.

Obrona.Tutaj trzeba dzialac nie z mysla o nadchodzacym sezonie tylko jeszcze dalej.Maldini nie bedzie gral wiecznie :cry: a i Costacurta ma juz blizej do wiecznosci niz do lat swojej swietnosci.Cafu tez juz 35 lat.Jankulovskiego mamy ale ni to obronca ni to pomocnik.Pewnie Carlo go ustawi na boku obrony z zadaniami wlaczania sie do akcji ofensywnych (tez mi odkrycie kazda nowoczesna druzyna tak gra...).Jesli potwierdza sie pogloski o Bonerze to tez bedzie ok.Do tego wszystkiego przydalby sie Chivu z Romy albo Samuel ktory cieniuje w Realu (wierze ze po powrocie na ziemie wloska by sie odrodzil).Mozna jeszcze pomyslec o Maxwellu z Ajaxu (to chyba pozycja Cafu?) a marzy mi sie Heitinga (obnizyl loty ostatnio ale beda z niego ludzie) i Evra ale z lewej mamy dwoch pilkarzy. Wychodzi ze oprocz Jankulovskiego przynajmniej jeden obronca jeszcze musi byc.Mam nadzieje ze Lysy juz dziala w tym kierunku.

Pomoc.Nie ma Costy i Serginho a Brocchi (nie oszukujmy sie) nie jest graczem wielkiego formatu jednak widac ze zostawia na boisku duzo serca i to cieszy.O Xavim mozna zapomniec.Moze Sneijder z Ajaxu?Moze De Rossi (widac ze waleczny ale troche tepy bo duzo czerwonych karek zbiera)?Nie wiem czemu ale na miejsce Costy widze Valerona z Depor.O Tottim nie ma raczej co mowic.

Atak.Shevchenko Gilardino Tomasson (ktory pewnie odejdzie a Inzaghi zostanie :x ) zatrzymac Crespo i mozna grac.Marzenie to Torres.

Wiec ostatecznie to wyglada tak:

Dida (Costanzo, Kameni)

Maxwell(Cafu) Nesta(Bonera, Chivu)Maldini(Heitinga)Kaladze(Stam, Evra)

Gattuso (De Rossi) Pirlo(Valeron) Seedorf(Dhorasoo, Jankulovski)

Kaka (Sneijder)

Shevchenko (Torres, Crespo) Gilardino (Tomasson)

Nie wiem czy ich dobrze ustawilem ale wstepnie tak to wyglada.

Nie ma to jak sobie pomarzyc przed snem :lol:

Wróć do „Włochy”