Lewy także jest podobno sprzedany, sporo kasy za niego wpłynie, więc liczę, że kasa pójdzie na transfery i umowy dla nowych zawodników. Mówi się o tych samych nazwiskach, więc mam nadzieje, że właśnie tych zawodników Lech ściągnie. To jest- Sobiech, Rodionow, Novak, Cetnarski, Yssouf Koné. Gdzieś tam jeszcze padają nazwiska Glika i Sadloka. Jak dla mnie to oni wszyscy mogą przyjść, tylko kasy starczy na kontrakty i odstępne dla 2-3 zawodników. Cetnarskiemu akurat kończy się umowa, więc jest o kogo się bić, bo pewnie każdy klub z czołówki jak i Bełchatów i Polonia będą go chciały. Glik pewnie spadnie z Ekstraklasy i władzą Piasta ciśnienie lekko zejdzie i spuszczą z sumy, choć jeśli ja miałbym wybierać to wolałbym zdecydowanie Sadloka. Sobiech to najlepsza alternatywa w Polsce przy odejściu Lewego. Kosztować będzie jak każdy polski zawodnik sporo, jednak takie są realia a Lech jeśli chce się liczyć to musi takie kwoty zacząć wydawać. Reszta nie licząc Rodionowa to spekulacje, które mało kto potwierdza i raczej, szanse, że zawitają do Kolejorza są znikome w porównaniu do reszty w/w.