Re: Legia Warszawa (L) (zbiorczy)

Awatar użytkownika
MENDEZ
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 28

Re: Legia Warszawa (L) (zbiorczy)

Post autor: MENDEZ » 16 maja 2010, 19:33

Rezus pisze:
Bienias pisze:Teraz bedzie stadion i trzeba namowic nas Warszawiakow do przyjscia na stadion. Dobra druzyna to 70% sukcesu wiec panowie z Iti dzialac.
A przecież ty na mecze nie chodzisz, powodzenia w szukaniu innych wynalazków takich jak ty.
:spoko:
Bienias Dobrze, że Legia nie zagra w pucharach europejskich? Tzn. dla mnie idealnie. Ale dla Ciebie? heh... powiem tak. Aby zapełnić stadion potrzeba kilku czynników, które muszą zgrać sie ze sobą:
1) atmosfera. Nie grobowa a wspierająca zespół na wyżyny swoich umiejętności. Tego na dzień dzisiejszy brak na stadionie.
2) dobry zespół, nazwiska. Teraz Legie czeka solidny przesiew piłkarzy. Kto przyjdzie? Się okaże. Bez wątpienia aby Legia liczyła sie o mistrza potrzebuje poważnych wzmocnień. By było to możliwe trzeba wyłożyć nie małe pieniądze.
3) Sukcesów w Polsce i Europie. I tu pełna wtopa! 4 miejsce po beznadziejnej grze na wiosne + brak pucharów. Daje to mniejsze zainteresowanie zespołem i straty finansowe.
4) Ceny biletów, karnetów na mecze. Obecnie są za wysokie aby zapełnić estadio na 10 000 truskawek, łącząc pozostałe czynniki.

W Lechu udało sie! Jest atmosfera, zespół, kasa na transfery, sukces, który spowodował, że cały Poznań świetował do rana! To będzie miało istotny wpływ na ilość kibiców na następny sezon. Ja licze na ok 25 000 na Arce czy Śląsku. Zobaczymy jak będzie.

Wróć do „Polska”