W ogole to zna ktos z was katalonski i mniej wiecej wiedzial, co mowia niektorzy pilkarze ? Cholera, zaluje, ze nic z tego nie rozumialem... Np. ciekaw jestem, co mowil Ibra, Abidal, Czygrynski, ktory chyba byl troche speszony. Henry taki obojetny, ze az nieobecny jakby byl. Chyba wiedzial, ze to nie jego sezon, ale skoro wie, ze odchodzi, to mogl okazac troche entuzjazmu i podziekowac za te lata w Barcelonie.
Generalnie fantastyczny sezon w La Liga. Brakowalo tylko wiecej koncentracji Realu w bezposrednich meczac z Barca, bo jestem pewien, ze Real byl w stanie dotrzymac kroku Barcie, a nawet wygrac z nia, ale cos ich chyba paralizowalo, bo wiadomo, ze z Lyonem tez powinni wygrac, a jednak cos w decydujacych starciach w nich pekalo - jakas niemoc... Ale i tak do ostatniej chwili byla niepewnosc i w sumie ciekawie, bylo, gdyby tak Valdez zaplacil za swoj blad z poczatku meczu - wtedy to by sie dzialo...
Jak to ? Laporta nie zostanie ponownie wybrany ? Myslalem, ze jest faworytem. W koncu chce utwierdzic swoja pozycje sciagajac jeszcze przed mundialem Ville.Dla niektórych piłkarzy była to pewnie ostatnia wizyta na Camp Nou. Co najważniejsze był to również ostatni mecz i ostatnie trofeum Laporty. Więcej potem jak ochłonę.
Ech, nowy sezon zapowiada sie jeszcze ciekawiej. Real na pewno dojrzeje, ustabilizuje swoja gre, ogranie zrobi swoje, a jesli jeszcze przyjdzie Mourinho, to bedzie naprawde ciekawie. Ciekaw tez jestem, co pokaze w nowym sezonie tercet Messi-Pedro-Bojan, bo wydaje sie, ze powinni byc lepsi w nowym sezonie, choc trudno wierzyc, ze mozna grac lepiej niz Messi, ale pozostala dwojka na pewno dojrzeje jeszcze.
Nie jestem kibicem Barcy, ale co tam: Visca el Barca, Visca Catalonia !